Grupul autohton AAylex preia Banvit Foods

2021 este un an al expansiunii continue pentru grupul autohton AAylex. După lansarea Cocorico Original - The Cleanest Chicken Sausage, un produs unic, 100% natural, primit cu entuziasm pe piața românească, dar și pe cea internațională, grupul AAylex a făcut o nouă mișcare ce îi consolidează poziția pe piața cărnii de pui din România: achiziția Banvit Foods România.

Author: Georgiana Balaban joi 24 iunie 2021 , 17:14

Grupul autohton AAylex preia Banvit Foods
Grupul autohton AAylex preia Banvit Foods.[Sursa foto: Captură KANAL D]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Colaborator de tradiție al grupului AAylex, Banvit Foods SRL a fost parte a grupului BRF SA din Brazilia, un jucător de talie mondială în industria agro-alimentară și cel mai mare producător de carne de pui din Turcia.

Achiziția Banvit Foods a presupus o investiție de 20 milioane euro din partea grupului AAylex însă a venit cu beneficii de necontestat pentru grupul autohton, inclusiv completarea capacităților de producție de furaje animale, de pui de o zi și de ouă de incubat. Acestea acoperă toate activitățile producției integrate, de la genetică, la producția de hrană pentru animale, reproducție, incubație, creștere, abatorizare, chiar și realizarea produselor finite.

Citeste si: Premiile Oscar 2021. Lista completă a nominalizărilor Academiei Americane de film

Nevoia de a acoperi toate nivelurile de producție vine din faptul că grupul AAylex se bazează pe o strategie de producție integrată pe verticală, fiind una dintre puținele firme europene integrate total în sistemul Food Industry.

Dezvoltarea pe termen lung- cheia succesului

Achiziția Banvit Foods SRL este doar un alt pas în strategia de dezvoltare pe termen lung demarată în ultimii ani de către grupul AAylex. Mizând pe calitate și inovație, acesta a investit în ultimii 4 ani peste 50 milioane de euro pentru integrarea și consolidarea producției, de la fermă la produs finit.

Citeste si: Cum se scrie o scrisoare de intenție ca la carte

Mai mult, în ciuda pandemiei a reușit să își mențină poziția ca și producător, atât pe piața internă, cât și pe piața internațională, unde 30% din producția brandului Cocorico merge spre țări precum: Italia, Spania, Bulgaria, Republica Cehă, Cipru, Franța, Germania, Grecia, Marea Britanie, Ungaria și Slovacia etc., dar și pe piețe din Orientul Mijlociu.

Citeste si: Cine a câștigat premiul Nobel pentru Literatură. Este o surpriză pentru multă lume

Nu în ultimul rând, datorită expansiunii continue, grupul AAylex a ajuns în prezent la un număr de peste 2.000 de angajați, personal specializat ce activează în diferite sectoare din cadrul ciclului de producție: fabrici specializate pentru hrana puilor, ferme de reproducție, incubație și creștere a puilor, un abator cu o capacitate anuală de producție de peste 100.000 tone de carne, fabrică de cârnați, unități de ambalare, distribuție și logistică proprie, laboratoare proprii pentru fiecare ciclu de producție în parte, bucătărie industrială unde se efectuează teste pentru produsele gata pentru consum.

Citeste si: 4 zodii de barbati cu har dumnezeiesc. Sunt o binecuvantare pentru femei. Ei sunt cei mai buni SOTI


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si