Gustarea verii, dar la un preț sărat: Porumbul mult așteptat a apărut mai devreme, însă, cu un sacrificiu financiar
Cea mai așteptată gustare a verii a apărut anul acesta mai devreme. Prețul... este și el pe măsură, iar mușteriii sunt nevoiți să bage adânc mâna în buzunar pentru a-și face pofta.
Așezați cu atenție pe tarabe, știuleții de porumb sunt o adevărată atracție, mai ales că sunt prezentați ca produse românești... Numai că, pe câmp, aceștia nu se găsesc, deocamdată.
Porumbul a apărut mai devreme pe tarabe, dar cu un preț mai piperat
Tatiana Gavrilă, reporter Kanal D, ne aduce mai multe informații.
„Anii trecuți era de la bulgari, de la turci...
Deși producătorii își prezintă marfa drept produs 100% românesc, vorbim, de fapt, despre un soi din import.
Citește și: Produse cu substanță cancerigenă, retrase de pe piață
„Porumbul românesc este într-un stadiu foarte mic aici în zona noastră, în Ilfov, spre exemplu, pentru că am avut foarte puține ploi. Are undeva la 8 frunze și 40-50 de centimetri”,
a explicat un fermier.Prețul porumbului pune românii pe gânduri
Până atunci, porumbul din import atrage mușteriii mai ceva ca pâinea caldă.
„Ăsta e porumb dulce... nu e de-al nostru românesc, ăla din care se face mălaiul”;
„Cum se încearcă? Uite așa... uite e lapte... iese laptele din el! E bun!”.
Citește și: Limonadă de căpșuni. Ideală pentru zilele călduroase de vară. Cum o poți prepara acasă?
Bun, dar şi scump.
„- V-a făcut cu ochiul!
- Îmi face... dar mi se pare cam scump 6 lei”.
Citește și: Scandalul legumelor toxice îi falimentează
Statisticile arată că România este cel mai mare exportator de porumb din Uniunea Europeană. O mare cantitate ajunge în Coreea de Sud, Iran și Egipt.
Numele meu este Tatiana Gavrila, în prezent sunt reporter Știrile Kanal D, iar de 2 ani îmi petrec timpul, pe teren. Sunt o fire curioasă și plină de viață, iar cel mai mult îmi place să interacționez cu oamenii, să le aflu opiniile și poveștile. Mi-am dorit să fiu reporter încă din liceu, iar visul meu s-a materializat după ce am absolvit Facultatea de Jurnalism și Știintele Comunicării.
Am făcut practică în mai multe trusturi de presă, am terminat și o școala de televiziune, cu specializare prezentator-reporter, între timp am absolvit si programul de masterat în Jurnalism Tematic, iar într-un final mi-am găsit locul în sânul familiei Kanal D.