VIDEO | O brumă de bani vrea statul român să le ofere micilor sportivi de performanță. Guvernul a hotărât să le aloce lunar… 50 de lei

O brumă de bani vrea statul român să le ofere micilor sportivi de performanță. În loc să-i premieze pentru reușite, Guvernul a hotărât să le aloce lunar… 50 de lei. O bătaie de joc, spun revoltați părinții, care îi susțin pe campionii juniori cu sume importante din propriile buzunare.

Author: M.A. joi 14 octombrie 2021 , 16:38

O brumă de bani vrea statul român să le ofere micilor sportivi de performanță. Guvernul a hotărât să le aloce lunar… 50 de lei

O brumă de bani vrea statul român să le ofere micilor sportivi de performanță. Guvernul a hotărât să le aloce lunar… 50 de lei

[Sursa foto: Captură Stirile KANAL D]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Sport de performanță pe banii părinților

Cu un braț de medalii s-au întors acasă acești juniori sportivi din Oradea de la cea mai recentă competiție națională. Practică cel mai vechi sport din lume, lupte greco-romane, iar efortul lor este susținut financiar integral de părinți. De la costume și ghete speciale până la cantonamente, transport, mâncare și cazare.

După ani buni în care nu a contribuit cu nimic la performanțele sportivilor, statul vrea sa le acorde un stimulent sub forma unui tichet valoric în valoare de 50 de lei pe lună.

Citeste si: Simona Halep, eliminată la Indian Wells de numărul 100 WTA. "Să continuăm să muncim"

Părinții suportă investiții majore

„Dau un exemplu: o pereche de ghete costă între 300 și 500 de lei, un set de dresuri la acest sport costă 500 de lei. Întreb și eu: cum cu acești bani se poate întreține un copil să facă sport de performanță?!”, a spus Adrian Seica, părintele unui sportiv, pentru Știrile Kanal D. 

Pentru luptele greco-romane părinții alocă, în medie lunar, 500 de lei. Practic, tichetele despre care parlamentarii susțin că ar fi o motivare corespunzătoare muncii acoperă doar 10% din cheltuieli.

„Cantonamentele, stagiile de pregătire competițională au fost susținute integral de către părinți.

Foarte mulți copii talentați, cu potențial în sportul de performanță, nu neapărat lupte, renunță la sport

tocmai din acest considerent.”, a spus Nelu Pop, antrenor de lupte greco-romane, pentru Știrile Kanal D. 

Citeste si: VIDEO| Doi luptători MMA au fost reținuți pentru trafic de droguri

„Pare cam putin, ghetele sunt cam 200, 300 de lei.

Ar trebui să schimb costumele, ghetele cam la două, trei luni. Sunt în creștere.”,  a spus Alexandru Ciul, campion național la lupte greco-romane, pentru Știrile Kanal D.

Părinții au fost nevoiți să cumpere inclusiv un microbuz pentru deplasările micilor sportivi la competiții.

A fost o sumă undeva la opt mii de euro acest microbuz. Dar nu numai acestea sunt cheltuielile noastre.

Mai avem cheltuieli cu cantonamentele copiilor, toate deplasările spre competițiile sportive le suportăm

noi, cazarea, mesele.”, a spus Beniamin Pelean, părintele unui sportiv, pentru Știrile Kanal D. 

Valoarea tichetelor de sportiv prevăzută de inițiatori în proiectului legislativ a fost initial de 150 lei, dar suma a fost ulterior redusă.

Citeste si: Cătălin Moroșanu a rupt orice legătură cu ”tatăl călăreț”, după ce Sergiu a vândut casa: ”Nu mă interesează. Știu că am făcut o faptă bună în fața lui Dumnezeu”

VIDEO- Părinții, nemulțumiți de răsplata pe care o oferă Guvernul


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si