Guvernul a aprobat prima rectificare bugetară pe anul 2021

Au fost alocate 4,5 miliarde de lei la Sănătate şi 6,6 miliarde de lei pentru investiţi.

Author: Diana Bostan marți 07 septembrie 2021 , 16:02

Guvernul a aprobat rectificarea bugetară pe anul 2021, prima rectificare bugetară pe acest an
Guvernul a aprobat rectificarea bugetară pe anul 2021, prima rectificare bugetară pe acest an[Sursa foto: news.ro]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Guvernul a aprobat marţi rectificarea bugetară, care prevede, printre altele, clocări de 4,5 miliarde de lei la Sănătate şi 6,6 miliarde de lei pentru investiţii. Ministerul Sănătăţii, Ministerul Dezvoltării, Ministerul Investiţiilor Europene şi Ministerul Transporturilor primesc cei mai mulţi bani, a anunţat premierul Florin Cîţu.

 4,5 miliarde de lei pentru a susţine sistemul de sănătate, iar cheltuielile pentru investiţii cresc cu 6,6 miliarde de lei

”În şedinţa de Guvern de astăzi am aprobat rectificarea bugetară pe anul 2021, prima rectificare bugetară pe acest an. La baza rectificării stă o reevaluare a Produsului Intern Brut, în lumina informaţiilor referitoare la creşterea economică,  PIB are o valoare nominală acum de 1,17 miliarde faţă de 1,11 miliarde la începutul anului”.

Florin Cîțu a anunțat că deficitul bugetului general a crescut de la 80 de miliarde la 83,8 miliarde, ceea ce reprezintă un deficit bugetar de 7,13% din PIB.

Citeste si: Institutul Naţional de Sănătate Publică a anunțat că au fost întrunite criteriile de transmitere comunitară a variantei Delta

Cei mai mulți bani vor fi alocați pentru sănătate, transporturi, dezvoltare și pentru investiții europene

Tot Florin Cîțu a mai adăugat: ”În prima parte a anului, investiţiile au avut o contribuţie majoră la PIB de peste 5 puncte procentuale în trimestrul 2, ceea ce arată că investiţiile sunt motorul creşterii economice”.

”Se schimbă estimarea de creştere reală pe care am avut-o la începutul anului, acum mergem pe o estimare de 7% faţă de o estimare iniţială de 4,3%”, a mai declarat Premierul României.

Citeste si: Câţi bani primesc de la stat tinerii care se căsătoresc?


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si