Județul care interzice coșul de cumpărături. Este considerat un factor de risc de infectare cu noul virus

Autoritățile din județul Argeș au decis să impună supermarketurilor din tot județul să renunțe la coșurile de cumpărături, întrucât ar reprezenta un factor de risc epidemiologic în infectarea cu Covid-19.

Author: Andreea Bolocan vineri 27 noiembrie 2020 , 21:18

restrictii noi in Arges supermarketuri cosuri interzise coronavirus
Județul care interzice coșul de cumpărături. Este considerat un factor de risc de infectare cu noul virus[Sursa foto: digi24.ro]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Autoritățile au mai recomandat și  montarea panourilor de plexiglas în magazinele în care se formează cozi la casele de marcat.

Noi măsuri de prevenire a răspândirii coronavirusului în tot județul Argeș

Într-un comunicat transmis presei, Prefectura Argeș informează că a dispus noi măsuri de prevenire a răspândirii virusului SARS-CoV-2 în întreg județul.

"Ținând cont de numărul ridicat al cazurilor de infectări cu noul coronavirus, dar și de faptul că se apropie minivacanța de 1 decembrie și perioada sărbătorilor de iarnă, prefectul Emanuel Soare a stabilit, împreună cu reprezentanții operatorilor economici, să fie implementate mai multe măsuri de limitare a aglomerării și a riscului de transmitere a virusului SARS-CoV-2", se arată în comunicat.

Una dintre principalele măsuri anti-Covid o reprezintă renunțarea la coșurile de cumpărături din supermarket, întrucât ar reprezenta un factor de risc de infectare cu coronavirus.

„De comun acord, s-a stabilit să se renunțe la coșurile de cumpărături de mână, care reprezintă un factor de risc epidemiologic. În același timp, vor fi montate mai multe dispensere cu dezinfectant, pentru igienizarea mâinilor. Angajații supermarketurilor și agenții de pază vor fi mai vigilenți și vor îndemna clienții să respecte normele de protecție sanitară – în special purtarea corectă a măștii și păstrarea distanței fizice. În caz de nevoie, va fi limitat accesul clienților în magazin. În același timp, instituțiile cu atribuții de control vor continua verificările, pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală amenzile fiind între 500 și 2500 lei.

Citeste si: Municipiul în care se va putea prelungi carantina. Localnicii vor putea ieși din casă doar pentru a vota

Citeste si: Bilanțul zilei: 8.499 cazuri noi de infectare cu coronavirus. Care este situația în secțiile ATI

Vor fi deschise foarte multe case de marcat

Pentru evitarea aglomerării la casele de marcat, s-a stabilit să fie ținute deschise cât mai multe, în special la orele de vârf. Totodată, în magazinele unde se formează cozi apropiate la casele de marcat, s-a recomandat instalarea unor panouri despărțitoare, de plexiglas.

Difuzarea de mesaje prin care se comunică normele de protecție în vigoare se va face mai des, iar retailerii vor încuraja comenzile la domiciliu (acolo unde astfel de servicii sunt disponibile)”, precizează prefectura.

Prefectul Emanuel Soare s-a întâlnit joi cu reprezentanții supermarketurilor și ai marilor centre comerciale din județ, în încercarea de a găsi soluții pentru evitarea aglomerării și diminuarea riscului de infectare cu noul coronavirus. La întâlnire au participat și reprezentanți ai DSP Argeș, ai Poliției, Jandarmeriei și ai ISU Argeș.

Sursa: Digi24


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si