Guvernul adoptă OUG pentru prelungirea măsurilor de susţinere a mediului de afaceri

Guvernul Cîțu va adopta o Ordonanță de Urgență pentru prelungirea măsurilor de susţinere a mediului de afaceri până la 31 decembrie 2021, a anunțat luni liderul liberalilor Ludovic Orban.

Author: Razvan Ilie luni 22 februarie 2021 , 15:35

guvernul
Guvernul condus de Florin Cîțu urmează să adopte în ședința de luni seara, ora 19.00, bugetul de stat pentru acest an
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Președintele PNL, Ludovic Orban, a anunțat luni că Guvernul condus de Florin Cîțu va adopta o ordonanţă de urgenţă necesară pentru prelungirea măsurilor de susţinere a mediului de afaceri.

Fostul premier Ludovic Orban a precizat că a avut o discuţie cu premierul în acest sens și că prelungirea se va aplica până la finalul anului în curs.

Citeste si: Anunț de ultima oră despre bugetul de stat. Când va fi votat de Guvern

Ludovic Orban: Putem prelungi toate măsurile de susţinere a mediului de afaceri 

" Am avut o discuţie cu premierul, în care m-a informat că există, în momentul de faţă, toate avizele, şi că Guvernul va adopta ordonanţa de urgenţă necesară pentru prelungirea măsurilor de susţinere a mediului de afaceri, e vorba de IMM Invest, IMM Factor, de Agri Invest, care, în urma deciziei Comisiei Europene de a prelungi cadrul temporar

până la data de 31 decembrie 2021, şi noi avem posibilitatea de a prelungi toate aceste măsuri de susţinere a mediului de afaceri, în special a întreprinderilor mici şi mijlocii", a declarat Ludovic Orban, luni, la Parlament.

Citeste si: PSD l-a invitat pe Florin Cîţu în Parlament pentru a oferi explicaţii despre bugetul pe 2021

Guvernul condus de Florin Cîțu urmează să adopte în ședința de luni seara, ora 19.00, bugetul de stat pentru acest an, iar legea va ajunge mâine în Parlament, unde liberalii au anunțat că nu vor depune niciun fel de amendament suplimentar.

Potrivit agendei premierului Florin Cîțu, înainte de ședința de guvern, prim-ministrul va participa în Parlament la dezbaterea "Ora prim-ministrului", începând cu ora 17.00. Intervenția premierului  va fi transmisă live pe pagina  de Facebook a Guvernului.

Ludovic Orban a mai spus luni că proiectul de buget va ajunge în Parlament cel mai probabil marți, după adoptarea sa finală în ședința de Guvern de luni seară, programată pentru ora 19:00.

Citeste si:  Valul trei al pandemiei Sars-Cov-2. Anunțul Ministerului Sănătății

„  În ceea ce priveşte legea bugetului de stat şi legea asigurărilor sociale, Guvernul se va întruni într-o şedinţă în cursul acestei seri pentru a adopta forma finală, după avizul Consiliul Legislativ.  Se ştie că a venit abia în cursul zilei de astăzi avizul Consiliului Legislativ şi, procedural, chiar dacă nu există o modificare a legii bugetului de stat în urma avizului Consiliului Legislativ, trebuie practic adoptat bugetul în urma avizului Consiliului Legislativ. Cel mai probabil, legea bugetului de stat şi legea asigurărilor sociale de stat vor fi trimise în cursul zilei de mâine către Parlament, imediat ce vor ajunge la Parlament  ”, a mai declarat Ludovic Orban, la Parlament.

Șeful Camerei Deputaților a mai spus că, împreună cu Anca Dragu, preşedintele Senatului, va decide convocarea Birourilor permanente reunite pentru stabilirea calendarului de dezbatere a celor două legi extrem de importante pentru România.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si