Guvernul vrea să restricționeze circulația pe străzi începând cu ora 22. Restricții mai aspre pentru România

Datorită creșterii numărului de infectări COVID-19, guvernul ia în calcul modificarea restricțiilor de circulație. Totodată, surse guvernamentale susțin că executivul ar urma să modifice ora de la care se aplică restricțiile de circulație pe timpul nopții.

Author: Andreea Bolocan luni 08 martie 2021 , 12:25

ora 23 restrictii coronavirus
Restricții de circulație
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Astfel, circulația în afara locuinței va fi interzisă începând cu ora 22, în loc de ora 23.

De asemenea, va fi modificată și ora până la care pot funcționa restaurantele. Și acestea vor putea funcționa doar până la ora 22.

Decizia ar putea fi luată miercuri, susțin sursele citate. Este nevoie de o hotărâre a CNSU, aprobată ulterior în ședință de guvern.

Florin Cîțu a vorbit despre înăsprirea restricțiilor COVID-19

Întrebat, luni, dacă Guvernul ia în calcul restricții mai dure, Florin Cîțu a răspuns: „Vom analiza situația, vom vedea evoluția și, în funcție de evoluția situației, vom veni cu măsuri. În acest moment sunt măsurile pe care le avem, pe acestea le implementăm”.

Citeste si: "Valul 3 va fi mai rău", avertizează medicul Beatrice Mahler. Sindromul inflamator la ficat, noua complicație a COVID

Autoritățile din România au decis în noiembrie introducerea unor restricții pe timp de noapte. Astfel, după ora 23.00 este permisă ieșirea din casă doar cu declarație pe propria răspundere.

Ce măsuri COVID-19 sunt impuse la ora actuală

Printre măsurile luate prin Hotărârea nr. 52 a CNSU, se numără, alături de purtarea măștii în toate spațiile deschise din țară sau scurtarea programului magazinelor, și interdicția de circulație pe timpul nopții, între orele 23.00- 5.00.

formular sts restrictii circulatie ora 23  politie coronavirus
Declarație pe proprie răspundere

Citeste si: Scenariul carantinei totale în București nu e exclus. Ce spune Ministerul Sănătății

Interdicția de circulație are și excepții enumerate în aceeași Hotărâre nr. 52:

Art. 4- (1) În toate localitățile din România, se propune interzicerea circulației persoanelor în afara locuinței/gospodăriei în intervalul orar 23.00 – 05.00.

(2) Prin excepție de la prevederile alin. (1), circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei este permisă în intervalul orar 23.00 – 05.00 pentru următoarele motive:

a) deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuință/gospodărie și locul/locurile de desfășurare a activității profesionale și înapoi;

b) deplasarea pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță, precum și pentru achiziționarea de medicamente;

c) deplasări în afara localităților a persoanelor care sunt în tranzit sau efectuează călătorii al căror interval orar se suprapune cu perioada interdicției cum ar fi cele efectuate cu avionul, trenul, autocare sau alte mijloace de transport de persoane și care pot fi dovedite prin bilet sau orice altă modalitate de achitare a călătoriei;

d) deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/însoţirea copilului, asistenţa persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilităţi ori deces al unui membru de familie.

Art. 5 (1) Pentru verificarea motivului deplasării în interes profesional, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităților abilitate, legitimația de serviciu, adeverința eliberată de angajator sau o declarație pe propria răspundere;

(2) Pentru verificarea motivului deplasării în interes personal, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităților abilitate, o declarație pe propria răspundere, completată în prealabil;

(3) Declarația pe propria răspundere trebuie să cuprindă numele și prenumele, data nașterii, adresa locuinței/gospodăriei/locului activității profesionale, motivul deplasării, data completării și semnătura.

Sursa: Digi24

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si