Cele mai multe secții de votare din București sunt amplasate în grădiniție, școli, licee, dar și în alte instituții. Pentru a veni în ajutorul cetățenilor care nu știu exact la ce secție trebuie să voteze, Autoritatea Electorală Permanentă a realizat o aplicație extrem de simplă.

Astfel, după ce sunt introduse numele de familie și CNP-ul, apare numărul secției de votare. Mai mult, este specificată și locația exactă a secției, deoarece într-o instituție pot fi amplasate mai multe secții de vot.

Aplicația realizată de Autoritatea Electorală Permanentă oferă și o altă soluție, pentru cei care nu doresc să își introducă datele personale.

Hartă secții votare
Așa arată aplicația care arată harta secțiilor de votare din București

Citeste si: Klaus Iohannis, mesaj pentru români înainte de alegeri:"Din păcate, pandemia e departe de a se fi încheiat"

Citeste si: Gabriela Firea este susținută de femeia care a fost măritată cu soțul ei decedat! Carmen Firea și-a uimit amicii: “Nu pot să cred că o votezi pe ea. Știi cât de mult rău ți-a făcut ca om” EXCLUSIV

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."- wowbiz.ro

Citeste si: Partidul lui Traian Băsescu are cea mai provocatoare candidată la alegerile locale! Simona Iacob este creatoare de modă: „Ăsta-i talismanul tău norocos!” EXCLUSIV

Secția de votare poate fi aflată prin introducerea adresei de domiciliu

Se pot introduce numele și numărul străzii la care alegătorul își are domiciliul, apărând apoi numărul secției de votare aferente adresei. Secțiile de votare amplasate în instituțiile de învățământ vor da peste cap cursurile elevilor din București.

”Ţinând cont de situaţia specială în care se desfăşoară alegerile locale din anul 2020, cât şi prevederile din Legea nr. 55/2020 privind măsurile stabilite pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă a aprobat suspendarea cursurilor în zilele de 24.09.2020,

25.09.2020, 26.09.2020 respectiv, 28.09.2020, 29.09.2020, pentru unităţile de învăţământ din Municipiului Bucureşti ce găzduiesc secţii de votare”, a transmis Prefectura Bucureşti. În această perioadă, cursurile se vor desfășura online.

Secții votare
Ștampilele de vot sunt pregătite pentru alegerile locale

 

 

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si