Aceste mesaje te pot lăsa fără bani în cont. Noua lovitură a hackerilor din România

hackeri

Atenție le mesajele pe care le primiți pe telefonul mobil.

(Sursa foto: PixaBay)

Autoritățile anunță că circulă niște mesaje care te pot lăsa fără banii din cont. Noile înșelătorii lansate de hackerii din România te lasă sărac.

Atenție mare la mesajele pe care le primiți pe telefonul mobil. Specialiștii atenționează românii în privința unor hackeri care acționează pe teritoriul nostru. Ei lucrează la noi înșelătorii constant și te pot lăsa fără bani în cont cu un simplu click pe un mesaj.

Citește și: Mare atenție! Hackerii români au găsit o nouă metodă de a fura din bancomate

Noile capcane create de ei te lasă cu soldul zero pe card, fără să conștientizezi. Trebuie să vă luați niște măsuri de siguranță necesare pentru a nu cădea pradă hackerilor. Înșelătoriile sunt reprezentate mai nou de mesaje care par că vin din partea unor instituții precum Poșta Română, bănci sau firme de curierat.

Mare atenție la ce tip de mesaje primiți

În cadrul acestor mesaje sunt cerute sume în plus pentru colete sub diverse pretexte cum ar fi taxele vamale.

Mai sunt și mesaje frauduloase trimise în numele băncilor care cer persoanelor să acceseze link-uri. În realitate, băncile nu vor trimite niciodată mail-uri care conțin link-uri.

Citește și: VIDEO- Guvernul a decis revenirea la piața reglementată de energie. Prețuri fixe de la 1 ianuarie 2023

Dacă este dificil să identificați mesajele de tip fraudă, ca să vă ușurați munca de identificare trebuie să fiți atenți la detalii.

Adesea, acest tip de SMS conține greșeli gramaticale, are semne de punctuație lipsă, iar mail-urile de pe care vine are nume foarte ciudate.

Sunt și multe cazuri în care atacatorii cibernetici încearcă să copieze adresa instituției în numele căreia vor să vă facă să credeți că ar trimis mesajul.

Citește și: Schimbări radicale ale numărului unic de urgență 112, în România. Ce anunță STS

Nu accesați link-uri niciodată și nu descărcați atașamente, fără să le verificați cu o soluție de securitate înainte. De asemenea, verificați sursa reală a mesajelor, dați click pe expeditor și vedeți de pe ce mail ați primit informațiile.

Ca să nu deveniți victima hackerilor, să nu vă autentificați niciodată în aplicația de internet banking prin intermediul unui link primit prin SMS sau e-mail.

Citește și: Criminalitatea informatică: Ce se întâmplă în universitățile noastre?


Editor web

„Sunt aici ca să-ți transmit informația în timp real” - Relatează adevărul și duce mai departe tehnicile învățate în cadrul Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, Universitatea din București. Cu trei ani de licență și doi ani de master, plus experiența acumulată în presă, se declară o adevărată jurnalistă.

„Asta mi-am dorit să fac dintotdeauna. Sunt o persoană cu bun simț, iubesc ceea ce fac, iubesc oamenii, animalele, natura și lucrurile frumoase. Ca un jurnalist adevărat, citesc și sunt preocupat de dezvoltarea personală. Sunt aici pentru mine, pentru tine, pentru voi, pentru a face ca lucrurile să funcționeze cum trebuie în țara noastră"

Georgiana Balaban ocupă funcția de traffic manager.

Îți Recomandăm Și...