Hidrologii au emis Cod galben de inundații pe râuri din 15 județe. Râurile vizate sunt: Tisa, Vișeu, Iza, Lăpuș-Maramureș, Tur-Satu Mare, Someșul Mare-Bistrița Năsăud, Someșul Mic-Bihor și Cluj, Crișul Repede-Cluj și Bihor, Someș, Crișul Negru, Arieș, Bega, Timiș.
În aceste zone se vor produse scurgeri importante pe versanți, torenți și pâraie.

Citeste si: Avertizare meteo ANM de ploi torențiale și vânt puternic. Ce zone se vor confrunta cu vremea severă?

Avertizare meteo ANM de ploi torențiale și vânt puternic. Ce zone se vor confrunta cu vremea severă?

Meteorologii anunță că anumite regiuni ale țării se vor confrunta cu vremea severă în următoarele ore. Mai mult, specialiștii NM anunţă ploi torenţiale, dar şi vânt puternic care va sufla cu până la 100 de km/h.

"În intervalul menționat, în Banat, Crișana, Maramureș, local în Transilvania și la munte vor fi perioade cu averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat grindină și vijelii.

Citeste si: Cum va fi vremea în weekend? Prognoza meteo neașteptată pentru următoarele trei zile

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 25...30 l/mp și izolat 40...50 l/mp. Manifestări de instabilitate atmosferică vor fi noaptea pe arii restrânse și în centrul, sudul și sud-estul țării",  se precizează în avertizarea meteo ANM.

Vântul va sufla cu rafale de până la 100 de km/h.

Codul se extinde până duminică

Citeste si:  Cum va fi vremea în weekend? Prognoza meteo neașteptată pentru următoarele trei zile

"Începând din a doua parte a nopții de sâmbătă spre duminică, în Carpații Meridionali și de Curbură, în sudul Banatului, în Oltenia și în sud-vestul Munteniei vântul va avea intensificări cu viteze în general de 55...75 km/h, iar pe creste rafalele vor depăși 80...100 km/h.

Citeste si: Prognoză ANM, 26 septembrie- 9 octombrie 2022. Iată cum va fi vremea în România în următoarele două săptămâni

Intensificări ale vântului vor fi pentru intervale scurte de timp local și în est, sud-est și centru", au avertizat specialiștii ANM.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si