Horia Constantinescu, comisar-sef judetean si director al Oficiului pentru Protectia Consumatorului (OPC) Constanta, baga spaima in afaceristii de la malul Marii Negre. De la numirea sa in functie, Constantinescu a inchis zeci de restaurante, a dat sute de amenzi si a reusit sa atraga asupra sa mania afaceristilor constanteni.

Citeste si:
Agentii de paza de la Neversea l-au impiedicat pe directorul OPC Constanta sa intre pe plaja, desi existau nereguli grave la o terasa aflata chiar langa scenele de concert

Intr-un interviu acordat recent in presa locala, comisarul sef judetean a povestit lucruri mai putin stiute din trecutul sau. Copil problema si bataus incurabil, provenit dintr-o familie instarita, dar care la un moment dat a pierdut tot, actualul sef de la OPC Constanta spune ca a cunoscut saracia si ca in copilarie si-a jurat ca va ajunge bogat. Primii bani i-a facut din bisnita si camata, pe cand era doar un pusti, iar astazi, el este milionar in euro.

Bunicul sau a fost Miron Constantinescu, din CC al PCR, dar asta nu l-a impiedicat sa iasa in strada la Mineriada din 13-15 iunie 1990.

“Primul 7 la purtare l-am avut in clasa a IV-a. De nebun. N-am fost un copil aliniat. N-am tolerat niciodata nedreptatea… am fost aparatorul copiilor cu handicap, celor nevolnici. Apoi, chiuleam. (…) Am fost elev la trei scoli generale.
M-au dat afara intr-a VII-a. Ma batuse fratele unui coleg de-al meu pe care-l chema tot Horia. Mi-am dat seama ca nu putem fi doi de Horia in aceeasi scoala generala pentru ca de fiecare data cand il strigau pe el, ma intorceam si eu. Si l-am chemat odata: ”Bai, sefule, cum te mai cheama?”. Il mai chema Mihai. Si i-am zis: ”Pai, de azi inainte sa te strige toti Mihai, ca ma incurci cu Horia”. N-a inteles si i-am dat o mama de bataie. Dar nici el nu era singur pe lume, asa ca a venit cu frati-su la liceu si mi-a dat o mama de bataie. Eu aveam niste colegi mai bine hraniti, cu 10 ani mai mari ca mine. Le-am spus ca am patit un incident, m-am trezit cu aia care l-au gasit si l-au spart cu bataia. Si m-au dat afara (n.r: conducerea scolii). M-au mutat disciplinar, de fapt. Ca bunicul fusese ministru si nu puteau sa scrie, ca dadea rau la partid. Nu imi făceau mie o favoare. Au facut asa ca sa nu pice o pata neagra pe obrazul partidului”,
 spune Horia Constantinescu.

Dupa scoala generala, el a fost admis la liceul Sfantul Sava, unde, in clasa a XI-a a fost lasat repetent la purtare, lucru care nu se mai intamplase in invatamantul romanesc in ultimii 75 de ani. Acesta este momentul in care, Horia Constantinescu se decide sa plece din tara, in Italia. La insistentele mamei, un an mai tarziu se intoarce ca sa-si incheie studiile si, ulterior, urmeaza cursurile Facultatii de Drept.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

“Primii bani n-au legatura cu primul job. I-am castigat eu… Nu-ti trebuia job la vremea aia ca sa faci bani. Nu ma ascund, plecand din cartierul din care am plecat, (n.r: dupa divortul parintilor sai s-a mutat cu mama si sora sa in cartierul Drumul Taberei, unde a copilarit) am fost unul dintre haiducii Bucurestiului. Am fost bataus de cartier la varsta la care altii jucau elasticul. (…) N-am furat si n-am facut nimic de care sa-mi fie rusine daca ma uit in urma. N-am dat in cap, nu nimic. Escrocheriile vremurilor, de-acum 20 si ceva de ani. Eram copil, voiam sa ma imbrac. Ii promiteam mamei in fiecare seara cand ajungeam acasa, ca n-o sa mai fim saraci niciodata”, spune Horia Constantinescu. Seful OPC Constanta a raspuns si intrebarilor incomode, cele legate de situatia sa actuala, avere si faptul ca este milionar in euro.

 

                                                                                                      Citeste continuarea in pagina urmatoare 

Citeste si: Culiță Sterp, amintiri traumatizante din copilărie: „Râdeau copiii de mine.”- kfetele.ro

Citeste si: Descoperirea macabră în Timiș. Un tânăr de 24 de ani, gasit mort pe un câmp. Ar fi fost împuşcat în gât- radioimpuls.ro

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si