Hristos s-a Înălţat / Adevărat s-a Înălţat: mesaje, urări şi felicitări de Înălţarea Domnului

Hristos s-a Înălţat / Adevărat s-a Înălţat: mesaje, urări, felicitări pentru Înălţarea Domnului. Trimite-le celor dragi un gând bun de Înălţare!

Author: A.M.S. joi 28 mai 2020 , 13:35

Hristos s-a Înălţat / Adevărat s-a Înălţat: mesaje, urări, felicitări pentru Înălţarea Domnului 2020
Hristos s-a Înălţat / Adevărat s-a Înălţat: mesaje, urări, felicitări pentru Înălţarea Domnului 2020
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Hristos s-a Înălţat/ Adevărat s-a Înălţat: mesaje, urări, felicitări pentru Înălţarea Domnului.  Trimite-le celor dragi o felicitare sau un mesaj de Înăltare: HRISTOS S-A ÎNĂLŢAT!

Inaltarea Domnului la ceruri, sau Ispasul, se sărbătorește la 40 de zile după Paști. Sărbătoarea Inălțării Domnului a fost consacrata ca Zi a Eroilor. In această zi, se face pomenirea tuturor eroilor români căzuți de-a lungul veacurilor pe toate câmpurile de luptă pentru credință, libertate, dreptate și pentru apărarea țării și întregirea neamului.

Citeste si: Mesaje de Înălţarea Domnului 2020. Urări şi felicitări cu Hristos s-a Înălţat!

Hristos s-a Înălţat/ Adevărat s-a Înălţat: mesaje, urări, felicitări pentru Înălţarea Domnului 2020. Idei de mesaje frumoase

Hristos s-a Înălțat! Înălțarea Lui să vă aducă sănătate, pace şi linişte în suflet, dragoste, înţelegere şi armonie în familie!

Înălțarea Domnului să îţi aducă în suflet bucurie şi iubire. O zi fericită alături de cei dragi!

Înălţarea Domnului să vă aducă armonie în casă şi în gând, împăcare şi regăsirea înţelepciunii în sânul familiei. Hristos s-a Înălțat!

Hristos s-a Înălţat / Adevărat s-a Înălţat: mesaje, urări, felicitări pentru Înălţarea Domnului 2020
Hristos s-a Înălţat / Adevărat s-a Înălţat: mesaje, urări, felicitări pentru Înălţarea Domnului 2020

Citeste si: Înălţarea Domnului 2020: De ce nu este bine să împrumuţi bani în această zi

Cei care se războiesc să aducă pace, cei care se urăsc să ştie să iubească, iar cei bogaţi să înveţe să dăruiască. Hristos s-a Înălțat!

Poate o să ţi se pară complet lipsit de originalitate, dar ştii că vorbele simple sunt şi cele mai frumoase. Hristos s-a Înălțat!

Mesaje de Înălţarea Domnului 2020. Urări de Înălţarea Domnului 2020. Felicitări de Înălţarea Domnului 2020: Hristos s-a Înălţat!  Sfânta sărbătoare a Înălţării Domnului să vă aducă linişte în suflet, multă bucurie, sănătate, fericire şi puterea de a dărui şi ajuta semenii. Hristos s-a Înălțat!

Bucuria vine din lucruri mărunte. Liniştea vine din suflet. Lumină vine din inima fiecăruia. Hristos s-a Înălțat!

Redescoperă sentimentele sincere ce ţi se adăpostesc în suflet, fii mai bun cu cei ce au nevoie de dragoste şi sprijin şi la fel de iubitor şi plin de caldură cum numai tu ştii să fii! Hristos s-a Înălțat!

Fie ca Înălţarea Domnului să vă aducă în suflet linişte, pace şi fericirea de a petrece aceste clipe magice alături de cei dragi. Hristos s-a Înălțat!

Fie ca bucuria Înălţării Domnului să vă aducă în suflet linişte, pace şi fericirea de a petrece aceste clipe magice alături de cei dragi. Hristos s-a Înălțat!

Citeste si: Înălţarea Domnului 2020: Ce nu este bine să faci în această zi. E mare PĂCAT!

Fie ca sărbătoarea Înălţării să îţi umple sufletul de speranţă, linişte, bucurie şi iubire! Hristos s-a Înălțat!

Înălţarea Domnului se mai numeşte în popor şi Ispas

Între Praznicele Ímpărăteşti cu dată variabilă, legată de Paşti, este şi sărbătoarea Înălţării la cer a Domnului.

Hristos s-a Înălţat/ Adevărat s-a Înălţat: mesaje, urări, felicitări pentru Înălţarea Domnului 2020.  Sărbătoarea se mai numeşte în popor şi Ispas, de la cuvântul de origine slavonă Supasu, care înseamnă Mântuitorul. Este sărbătoarea în care Biserica face amintire în fiecare an de ultimul eveniment din viaţa pământeană a Mântuitorului. Prin înălţarea Sa la cer, se încheie activitatea Sa de răscumpărare a neamului omenesc din robia morţii şi a păcatului.

Citeste si: Ziua Eroilor 2020: Ce este bine să faci în această zi de sărbătoare

Evenimentul Înălţării este amintit în Sfintele Evanghelii şi descris pe larg în cartea Faptele Apostolilor, unde se spune că, după Învierea sa din morţi, Mântuitorul s-a arătat Sfinţilor Săi ucenici şi Apostoli, timp de 40 de zile, prin multe semne doveditoare. Vorbind cu el despre împărăţia lui Dumnezeu, i-a încredinţat că le va trimite Duhul Sfânt, care le va da putere pentru a fi martori şi mărturisitori al Lui în Ierusalim, Iudeea, Samaria şi până la marginile pământului. Şi zicând acesta, s-a înălţat la cer, iar un nor l-a luat din faţa ochilor lor. Este exact ceea ce Iconografia ortodoxă înfăţişează referitor la praznicul Înălţării.

Hristos s-a Înălţat / Adevărat s-a Înălţat: mesaje, urări, felicitări pentru Înălţarea Domnului 2020
Hristos s-a Înălţat / Adevărat s-a Înălţat: mesaje, urări, felicitări pentru Înălţarea Domnului 2020

Evenimentul Înălţării la cer a Mântuitorului este adevăr de credinţă, mărturisit şi în Crez. El are importanţă deosebită în viaţa credincioşilor, şi deci a Bisericii. Mai întâi, pentru că el încheie şirul actelor sau momentelor importante din viaţa Mântuitorului, apoi, prin Înălţare, firea omenească este înălţată în persoana Mântuitorului la Dumnezeu şi constituie premisa pogorârii Duhului Sfânt pentru a continua lucrarea în Iisus în Biserică.

Mesaje de Înălţarea Domnului 2020. Urări de Înălţarea Domnului 2020. Felicitări de Înălţarea Domnului 2020: Hristos s-a Înălţat! 40 de zile după Înviere

Sărbătoarea cade întotdeauna la 40 de zile după Înviere, de aceea se serbează mereu în joia saptamănii a şasea după Paşti. Deşi sărbătoarea are o bază biblică şi s-a prăznuit de timpuriu, mărturii scrise despre existenţa ei avem doar din secolele III- IV.

Aşa, de exemplu, Constituţiile Apostolice o menţionează ca pe una dintre cele mai vechi sărbători. După unele mărturii istorice, ea se prăznuieşte la început odată cu Cincizecimea, sau Rusaliile, deci la 50 de zile de la Înviere. Începând cu secolul al IV-lea, o serie de Sfinţi Părinţi fac referire la această sărbătoare, lăsând predici sau cuvântări ţinute cu această ocazie, aşa cum fac Sf. Ioan Gură de Aur, Fericitul Augustin, Sf. Atanasie al Alexandriei şi Sf. Grigorie de Nissa, ca şi Socrate. Dacă pelerina Egeria vorbeşte de serbarea ei odată cu Rusaliile, Fericitul Augustin (sec. V) ne arată că în vremea lui ea era generalizată şi serbata la 40 de zile după Înviere, în toată lumea creştină.

Citeste si: Înălţarea 2020: Pe ce dată este Înălţarea Domnului 2020. Tradiţii

Există obiceiul ca în această zi, creştinii să se salute cu ,,Hristos s-a înălţat!" Tot în această zi, în bisericile noastre se face pomenirea generală a eroilor morţi pe câmpurile de luptă, pentru ca sufletele lor să se bucure de ajutorul Mântuitorului înălţat la cer. În unele părţi de ţară, în ajunul Înălţării, seara, se pun frunze de pelin la ferestre şi la uşi, ca şi în paturi.

Hristos s-a Înălţat / Adevărat s-a Înălţat: mesaje, urări, felicitări pentru Înălţarea Domnului 2020
Hristos s-a Înălţat / Adevărat s-a Înălţat: mesaje, urări, felicitări pentru Înălţarea Domnului 2020

Hristos s-a Înălţat/ Adevărat s-a Înălţat: mesaje, urări, felicitări pentru Înălţarea Domnului 2020. Ouă roşii pentru Înălţare

În această zi, se înroşesc ouă, se pregătesc bucate, întocmai ca la masa de Paşti, iar salutul este "Hristos s-a înălţat! – Adevarat s-a înălţat!".

Se spune ca dupa Inviere, Iisus s-a mai aratat o data ucenicilor sai, pe Muntele Maslinilor, incredintandu-i de puterea sa si dandu-le ultimele invataturi. El a mancat alaturi de ucenici, asa cum facuse odinioara.

Hristos s-a Înălţat/ Adevărat s-a Înălţat: mesaje, urări, felicitări pentru Înălţarea Domnului 2020.  Dupa 10 zile, de Rusalii, Duhul Sfant avea sa se pogoare peste ei, daruindu-le putere si intelepciune divina pentru a merge in lume si pentru a transmite Cuvantul lui Dumnezeu. In Biblie, acesta este momentul in care se anunta a doua venire a lui Iisus, intocmai ca si Inaltarea, avand la dreapta si la stanga doi ingeri mari si luminosi.

Citeste si: Înălţarea Domnului 2020: Ce nu este bine să faci în această zi. E mare PĂCAT!

In unele zone ale tarii, se leaga frunze de nuc peste brau, pentru ca Mantuitorul le-ar fi purtat in momentul Inaltarii. In alte zone, fetele si feciorii se duc in padure sa culeaga frunze de alun cu care fac vraji de dragoste sau pentru a le folosi ca plante tamaduitoare. Se zice ca Cerurile sunt deschise de la Pasti pana la Inaltare, iar cei care mor in aceasta perioada nu mai trec prin Judecata de Apoi si ajung direct in Rai.

Hristos s-a Înălţat / Adevărat s-a Înălţat: mesaje, urări, felicitări pentru Înălţarea Domnului 2020
Hristos s-a Înălţat / Adevărat s-a Înălţat: mesaje, urări, felicitări pentru Înălţarea Domnului 2020

Pomeni pentru morţi

Tot în această zi se fac pomeni si se impart pentru morti, in special branza, ceapa verde, paine calda si rachiu. Casele si mormintele se impodobesc, in unele zone, cu frunze de paltin, iar la ferestre se pun frunze de leustean.

Femeile nu imprumuta sare si nu dau foc din casa, pentru ca altfel toata casa va vui, iar vacile nu vor mai da lapte pentru smantana.

Potrivit cărţii biblice "Faptele Apostolilor", Mântuitorul Iisus Hristos, după Înviere, s-a arătat ucenicilor, timp de 40 de zile, după care, în prezenţa lor, s-a înălţat la cer. În acel moment Hristos şi-a profeţit revenirea şi i-a încredinţat pe apostoli că îl va trimite pe Duhul Sfânt.

Mesaje de Înălţarea Domnului 2020. Urări de Înălţarea Domnului 2020. Felicitări de Înălţarea Domnului 2020: Hristos s-a Înălţat!  ÎNĂLŢAREA este amintită în "Simbolul Apostolic" şi în "Crezul" niceo-constantinopolitan. Începând din secolul al IV-lea, Înălţarea este celebrată atât în Răsărit, cât şi în Apus, la 40 de zile după Paşti, întotdeauna într-o zi de joi. Înainte de fixarea acestei zile, evenimentul era prăznuit de Rusalii.

Citeste si: Sărbători legale 2020. Urmează două weekenduri prelungite pentru români. Câte zile libere vor fi

În unele ţări din Europa occidentală, dacă Înălţarea nu este sărbătoare legală, celebrarea liturgică se transferă în duminica imediat următoare. Potrivit tradiţiei, locul de pe care Mântuitorul Hristos s-a înălţat la cer este situat la Ierusalim pe Muntele Măslinilor. Micuţa capela rotundă de acolo păstrează încă o piatră imprimată cu urma piciorului lui Hristos Capela Înălţării Domnului este un loc de închinăciune, atât pentru creştini, cât şi pentru musulmani.

Hristos s-a Înălţat/ Adevărat s-a Înălţat: mesaje, urări, felicitări pentru Înălţarea Domnului 2020. Martorul nevăzut al Înălţării

În popor, această sărbătoare se mai numeşte si Ispas, după numele martorului ascuns, nevăzut al Înălţării. Tradiţia spune că Ispas, un cioban, ascuns pe după pietre, a urmărit evenimentul, tăcut şi uimit, şi mai apoi a povestit alor săi cele întâmplate. De Ispas, oamenii îşi pun la brâu frunze de nuc pentru că se crede că şi Iisus ar fi avut când s-a înălţat la ceruri şi se bat cu leuştean ca să fie feriţi de rele şi de boli.

Citeste si: Rusalii 2020. Mai multe zile libere în luna iunie pentru români

La fel şi vitele sunt bătute cu leuştean, ca să se îngraşe, să fie sănătoase şi ferite de vrăjitorii. De asemenea, la Înălţare, se taie păr din vârful cozilor de la vite şi se îngroapă într-un furnicar, cu urarea: "Să dea Dumnezeu să fie atâţia miei şi viţei câte furnici sunt în acest furnicar!". Tot în această zi se sfinţesc plantele de leac- leuşteanul, paltinul, alunul.

Hristos s-a Înălţat/ Adevărat s-a Înălţat: mesaje, urări, felicitări pentru Înălţarea Domnului 2020.  În anumite zone se ţin Moşii de Ispas, iar casele şi mormintele sunt împodobite cu crengi de paltin, iar la ferestre se pun frunze de leuştean. Se fac pomeni pentru morţi, împărţindu-se mai ales pâine caldă, brânză, ceapă verde şi rachiu. Sunt marcate vitele şi se taie mieii.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si