1 din 4 | Imagini revoltătoare din brutăriile aflate în Sectorul 5: gândaci, tăvi uzate, cu urme de rugină
2 din 4 | Imagini revoltătoare din brutăriile aflate în Sectorul 5: gândaci, tăvi uzate, cu urme de rugină.
3 din 4 | Imagini revoltătoare din brutăriile aflate în Sectorul 5: gândaci, tăvi uzate, cu urme de rugină.
4 din 4 | Imagini revoltătoare din brutăriile aflate în Sectorul 5: gândaci, tăvi uzate, cu urme de rugină.
Au fost date amenzi de 35.000 de lei şi s-a dispus oprirea activităţii la o societate şi a utilizării depozitului, la o alta, până la remedierea deficienţelor, informează News.ro.
Comisarii de la Protecţia Consumatorilor din Bucureşti au găsit, în urma unor controale făcute la trei firme de panificaţie din Sectorul 5, materii prime depozitate în condiţii improprii, gândaci, tăvi pentru copt uzate, cu urme de arsură şi rugină, dar şi produse de panificaţie depozitate direct pe paviment.
Comisarii au rămas uluiți
Potrivit Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), comisari din cadrul CPCMB au făcut, joi, trei acţiuni de control la trei operatori economici. Controlul a venit după sesizarea Primăriei Sectorului 5.
Ce abateri au fost constatate
- navete cu strat gros de praf şi făina, uzate, depreciate;
- drojdie depozitată fără respectarea regimului termic impus de producător;
- materie primă: preparate din carne şi unt fără elemente de identificare şi data limită de consum;
- tăvi pentru coacere cu grad avansat de uzură, strat gros de arsură şi grăsime, rugină;
- informarea la locul de comercializare asupra ingredientelor folosite în procesul de fabricaţie a produselor: folosire de specialitate prezentată ca brânză şi preparat cu aromă de gouda prezentat ca produs pe bază de grăsimi vegetale: caşcaval;
- lipsa Informării sau informarea incompletă a consumatorilor cu privire la ingredientele cu potenţial alergen;
- prezenţa unor insecte vii (gândaci);
- lipsa elemente componente ale tavanului în spaţiul de depozitare;
-prezenţa unor şuruburi ruginite utilizate la îmbinarea panourilor de compartimentare, prezenţa aglomerărilor de materie prima (făină) pe pardoseală;
- proceduri de igienizare în spaţiul de producţie, cu flexul având ataşat o perie de sârmă;
- depozitare produse de panificaţie şi materii prime direct pe paviment, precum şi colectarea reziduurilor solide şi a resturilor alimentare în saci de rafie sau hârtie, fata de recipiente etanşe cu capac, uşor igienizabile, aşa cum este prevăzut în OMS 976/1998;
- utilizare de bureţi de sârmă şi ustensile de bucătarie neprofesionale şi neigienizate corespunzător;
- spaţii frigorifice şi agregate total neigienizate, depreciate, cu urme de uzură şi rugină;
- mijloc de măsurare (cântar) fără verificare metrologică;
- lipsa de autorizaţii de funcţionare (primărie, DSV).
Firmele au fost sancţionate contravenţional cu amenzi în valoare de 35.000
de lei şi un avertisment şi a fost dispusă măsura de oprire definitivă şi retragerea din circuitul consumului uman a produselor cu deficiente, fiind vorba despre 148 de kilograme de produse, în valoare de 835 de lei.A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării cu visul de ”a lucra în televiziune” sau ” de a fi pe sticlă”. Ulterior, a realizat că îi place să scrie. ”Am fost printre cei ce au reușit să facă și practică în acest domeniu, eram pasionată de sport, așa că am ajuns să și scriu despre asta, chiar în perioada Mondialului din Rusia, și mi-a plăcut enorm”.
Iubește dansul și să-și petreacă timpul alături de cei dragi.
”Îmi plac subiectele picante, dar nu le ocolesc nici pe cele serioase.
Îmi doresc să învăț cât mai multe, să cunosc cât mai multe povești, poveștile oamenilor care încă mai cred în noi, presa. Vă invit să citiți articolele mele pe stirilekanald.ro!”.