Șoferul a reușit să surprindă cum animalul este legat de o funie de 2 metri și se chinuie să alerge și să țină pasul cu mașina.

Șoferul riscă dosar penal și amendă

Lângă el, un alt cal aleargă liber, iar la un moment dat intră chiar pe contrasens. Imaginile au fost filmate în localitatea Someșul Rece și au fost postate pe o rețea socială.

Poliția s-a autosesizat, iar dacă va fi identificat, șoferul riscă dosar penal și amendă de la 1.000 la 3.000 de lei.

Citeste si: Elena Udrea: „Sunt arestată ilegal, cu încălcarea Constituţiei şi a Deciziei CJUE...”

Polițiștii biroului pentru protecția animalelor s-au sesizat din oficiu și au demarat verificări în urma apariției pe o platformă de socializare a unor imagini în care se observă o cabalină, legată de un autoturism pus în mișcare.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: „Am împins-o în râpă ca să mă salvez” Atitudinea șocantă a tânărului cu care Diana Maria era în pădure în ziua în care a fost sfâșiată de urs. Declarațiile lui au scandalizat pe toată lumea- wowbiz.ro

În cadrul verificărilor se vor stabili împrejurările desfășurării incidentului, iar la finalizarea acestora, urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun ”,

a spus Andreea Vișan, purtătoare de cuvânt a IPJ Cluj.

Parlamentul a adoptat legea. Câți ani de închisoare vor face cei care ucid sau schingiuiesc animalele

Camera Deputaţilor a adoptat, miercuri, un proiect de lege care prevede majorarea pedepselor şi amenzilor contravenţionale în cazul acţiunilor de cruzime faţă de animale, fiind introdusă în această categorie şi zoofilia.

Citeste si: Studiu: Bucureștenii sunt mari consumatori de narghilea

Potrivit documentului adoptat, „constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă: a) intervenţiile chirurgicale destinate modificării aspectului unui animal sau altor scopuri necurative, cum ar fi codomia, cuparea urechilor, secţionarea corzilor vocale, ablaţia ghearelor, coltilotul ciocului şi dinţilor; b) despărţirea puilor de mamă până la vârsta de minimum opt săptămâni de viaţă în vederea comercializării, exceptând îndepărtarea puilor de mamă înainte de perioada minimă specifică speciei pentru înţărcare; c) folosirea de animale vii pentru dresajul animalelor sau pentru a le controla agresivitatea, dacă le creează suferinţă”.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si