PNL propune impozitarea pensiilor speciale cu până la 95%

Liderii de grup ai PNL au depus un proiect privind impozitarea progresivă a pensiilor speciale de la 10% și până la 95%, banii urmând să fie direcționați spre nevoile medicale actuale.

A.M.S., joi 02 aprilie 2020 , 12:01

impozitarea pensiilor speciale
impozitarea pensiilor speciale
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Impozitarea pensiilor speciale. Florin Roman, liderul deputaților PNL, și Daniel Fenechiu, liderul senatorilor liberali au depus un amendament la OUG 29/2020.

Propunerea vizează impozitarea cu 10% a pensiilor speciale între 2001-4000 lei, cu 60% a pensiilor speciale cuprinse între 4001-7000 lei și cu 95% a pensiilor speciale care depășesc cuantumul de 7000 lei.

Impozitarea pensiilor speciale. ”Este vremea solidarității”

"Este vremea solidarității și a constrângerilor pentru toată lumea, inclusiv a celor care, beneficiind de pensii speciale, pot contribui la efortul financiar de care avem acum, atât de multă nevoie", transmite Florin Roman.

Citeste si: Cinci medici de la Institutul "Matei Balş" sunt infectați cu coronavirus

Impozitarea pensiilor speciale. Economiile rezultate din impozitarea pensiilor speciale vor merge pentru achiziționarea de aparatură medicală, echipamente și materiale sanitare, dar și pentru stimularea financiară a personalului aflat în prima linie a războiului cu epidemia de coronavirus, medici, asistenți, polițiști, armata, jandarmi, pompieri, ambulanțieri, biologi și bio-chimiști, personal de triaj, de la IGSU sau funcționari ai serviciilor sociale din primării, care asigură alimentele și medicamentele necesare la domiciliu pentru vârstnici.

impozitarea pensiilor speciale
impozitarea pensiilor speciale

"Am optat pentru varianta impozitării progresive, motivată de starea de urgență, pentru a nu intra în conflict constituțional cu decizii ale CCR, care interzic eliminarea totală a acestui tip de privilegii.

Citeste si: Motivul pentru care săpunul este cel mai mare duşman al coronavirusului

În plus, amendarea legii de modificare a OUG poate trece maxim intr-o săptămâna de parlament, dacă exista voința politica. Pentru că sunt convins că se va bucura de susținerea tuturor forțelor politice responsabile!", spune Florin Roman.

Impozitarea pensiilor speciale. Cine ar putea primi mai puțini bani?

Impozitarea pensiilor speciale. În categoria pensiilor speciale supuse impozitării progresive am introdus: parlamentarii și funcționarii parlamentari; magistrații și personalul auxiliar, inclusiv judecătorii CCR, funcționarii Curtii de conturi; Avocatul poporului; personalul navigant; personalul diplomatic.

Citeste si: Breaking news. Încă două persoane au murit în urma infectării cu coronavirus. Bilanțul a ajuns la 94

Impozitarea pensiilor speciale. Nu intra in categoria impozitării progresive polițiștii și militarii, beneficiari ai unor pensii militare.

Sursa: digi24.ro


Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si