Elena Udrea va rămâne în arest preventiv în Bulgaria până când judecătorii din Bulgaria vor decide dacă poate fi extrădată în România.

Cum arată arestul în care este ținută Elena Udrea în Bulgaria

Curtea de Apel din Sofia s-a pronunţat, joi, pe cererea Elenei Udrea de înlocuire a arestului cu arestul la domiciliu. Solicitarea sa a fost respinsă.

Citeste si: Decizie amânată din cauza Elenei Udrea

Magistrații bulgari au respins și actele medicale depuse la instanță de avocații Elenei Udrea, precizând că acestea nu indică faptul că rămânerea în arest va accentua problemele medicale pe care ea le are. Elena Udrea a cerut Curţii de Apel de la Sofia să fie plasată în arest la domiciliu susţinând nu doar că trebuie să aibă grijă de fetiţa sa, în vârstă de trei ani, ci şi că suferă de o boală ce necesită tratament. 

Autoritățile din Bulgaria așteaptă de la cele din România precizări legate de regimul de detenție, după ce Elena Udrea a susținut că nu vrea să revină în țară tocmai din cauza acestor condiții.

Decizia magistraţilor bulgari este definitivă.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Miercuri, judecătorii din Bulgaria au amânat cu cinci zile pronunţarea în dosarul în care se discută extrădarea Elenei Udrea în România, pentru a ispăşi pedeapsa primită în dosarul Gala Bute.

De asemenea, magistraţii au decis să ceară informaţii suplimentare de la autorităţile române, inclusiv despre condiţiile de detenţie din România.

Elena Udrea le-a transmis judecătorilor că refuză să fie predată autorităţilor române şi a menţionat că a depus cerere de azil în Grecia, însă documentul trebuie tradus.

Elena Udrea se află în arest, în Bulgaria, și spune că a cerut azil politic în Grecia. Conform imaginilor apărute în spațiul public, arestul în care este închisă Elena Udrea are celule de două sau trei persoane, cu ferestre mari și o masă cu scaune pentru numărul celor aflați după gratii.

Decizia finală a magistraţilor este aşteptată în 19 aprilie

Citeste si: Elena Udrea s-a plâns judecătorilor bulgari: ”Viața mea este distrusă!”

Citeste si: Culiță Sterp, amintiri traumatizante din copilărie: „Râdeau copiii de mine.”- kfetele.ro

Citeste si: Descoperirea macabră în Timiș. Un tânăr de 24 de ani, gasit mort pe un câmp. Ar fi fost împuşcat în gât- radioimpuls.ro

Curtea de Apel din Sofia a apreciat că Elena Udrea nu suferă de probleme de sănătate ce nu pot fi ţinute sub observaţie în arestul preventiv.  Elena Udrea le-a transmis judecătorilor că refuză să fie predată autorităţilor române şi a menţionat că a depus cerere de azil în Grecia, însă documentul trebuie tradus. 

Decizia finală a magistraţilor este aşteptată în 19 aprilie. Udrea a fost reţinută în Bulgaria, în baza unui mandat european de arestare emis de autorităţile româneşti. Ea a fost iniţial reţinută pentru 24 de ore, măsura fiind prelungită. Fosta şefă de la Dezvoltare a fost condamnată definitiv la şase ani de închisoare, dar a reuşit să iasă din ţară, prin Vama Giurgiu, înainte de emiterea mandatului. 


Citeste si: Strigătul de ajutor al lui Adrian Alexandrov. Iubitul Elenei Udrea cere ca blondina să fie eliberată

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si