Pe parcursul filmărilor, înfruntă vântul puternic de pe creste celebrii actorii Willem Dafoe și Emily Watson, vrăjiți iremediabil de România. Tot din distribuție fac parte și câteva mioare care au fost închiriate de la un oier din zonă.

Cabana Paltinu, închiriată în totalitate

Cabana Paltinu este situată deasupra norilor, la 2 000 de metri altitudine, în imediata apropiere a lacului Bâlea.

Echipa de filmare a închiriat-o în totalitate și filmează scenele care ar urma să fie folosite în "Legenda lui Ochi"- animația spune povestea unei fetițe care înțelege limbajul animalelor.

Citeste si: VIDEO- Bojdeuca lui Ion Creangă din Iași va fi reabilitată. Căsuța de poveste cu două încăperi a fost afectată de alunecările de teren

Ca să surprindă imaginea pitorească a munților acoperiți de zăpadă, echipa de filmare a obținut autorizația de a se plimba în voie pe Transfăgărășan după ce a închiriat terenul de la autoritățile din Cârțișoara. Platoul de filmare se-ntinde pe câțiva kilometri și este dominat de crestele înzăpezite.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

”Avem percepută o taxă, conform unei hotărâri de consiliu local, o taxă de 25.000 de lei. Având în vedere bugetul comunei Cartisoara contaeză foarte mult asemenea evenimente care au loc în zonă deoarece avem un buget destul de redus”, spune primarul comunei Cârțișoara, Sorin Cîrțan.

Citeste si: VIDEO- Cum arată ”mica Austrie” din România: Un colț de rai, uitat și abandonat

Americanii cuceriți de meleagurile mioritice

Cadrele naturale surprinse aici vor fi completate, în post-producție, de personajele fantastice care apar în animație. Vocile principale aparțin celebrilor actori Willem Dafoe și Emily Watson pe care Academia Americană de Film i-a norminalizat de mai multe ori la Oscar.

Cabana lui Ceaușescu, decor de film. Frumusețea pitorească a Munților Făgăraș l-a impresionat pe un regizor american

Cabana lui Ceaușescu, decor de film. Frumusețea pitorească a Munților Făgăraș l-a impresionat pe un regizor american

[Sursa foto: balea-turism.ro]

Citeste si: VIDEO- Primăria Oradea, poleită cu aur, a devenit obiectiv turistic. Imagini impresionante cu una dintre cele mai frumoase clădiri din România

”Sunt profesioniști, oameni modești, la locul lor, cu anumite contracte de imagine care trebuie să fie respectate, dar care își fac treaba cât se poate de profesionist. Am avut o discuție simplă cu Emily Watson care a spus că este un loc minunat”, spune Marius Olariu, proprietarul Cabanei Paltinu.

Tot la Bâlea a filmat, acum 7 ani, Jean Claude Van Damme, iar realizatorii Top Gear (YTB) au declarat despre Transfăgărășan că e cel mai uimitor drum pe care l-au văzut vreodată.

Citeste si: VIDEO| România, destinația preferată a străinilor care NU vor să se vaccineze


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si