"În ianuarie ne-am amăgit. Acum nu o să se mai întâmple". Medicii din ambulatoriile de specialitate au ieșit în stradă. Care le sunt doleanțele
Este revoltă din nou în sistemul medical. Se pare că medicii din ambulatoriile de specialitate au ieșit în stradă și își solicită drepturile. La ce vor recurge dacă nu le sunt ascultate doleanțele?
Author: Elena Tasca miercuri 24 aprilie 2024 , 09:17
Medicii din ambulatoriile de specialitate se pare că sunt revoltați. Conform informațiilor transmise de antena3.ro, cadrele medicale au ieșit în stradă și spun că în cazul acestei revolte nu se vor mai lăsa amăgiți, cum au făcut în luna ianuarie. Ce doleanțe au?
Revoltă în sistemul medical. Ce își doresc medicii din ambulatoriile de specialitate
Se pare că medicii din ambulatoriile de specialitate au ieșit în stradă să își ceară drepturile.
Cadrele medicale ar cere mai mulți bani pentru consultațiile pe care le oferă, potrivit aceleiași surse.
Aceștia solicită un buget mai mare, pentru menținerea cabinetelor deschise. Medicii spun că se află la limită și cer un procent mai mare.
Dorim un 9% pentru supraviețuire. Muncim pentru 4,5 lei punctul. Consultația unui pacient adult este 48 de lei, deci suntem la limită de subzistență, ar fi declarat aceștia, potrivit antena3.ro.
Teama medicilor din ambulatorii este că nu vor primi bani de la 1 iulie, din parte Guvernului. În aceste condiții, cadrele medicale susțin că nu vor mai încheia contracte cu Casa de Asigurări de Sănătate, urmând a realiza doar consultații cu plată.
Am luat plasă o dată. În ianuarie ne-am amăgit și ne-am bucurat că a rămas tot la valoarea asta. Acum nu o să se mai întâmple așa.
Se va reflecta și asupra noastră și asupra pacienților. Vor fi consultații numai cu plată, ar fi declarat un medic dermatolog, potrivit aceleiași surse.
Protestul medicilor ar urma să ajungă și în fața Ministerului de Finanțe și a Guvernului, conform sursei.
Se pare că medicii din ambulatoriu au început a protesta în urma cu câteva zile, a transmis TVR. Cadrele medicale ar avea nemulțumiri cu privire la deciziile luate de autorități care prevăd bani mai puțini.
În condiţiile în care nu găsesc finanțare, în condițiile în care există riscul în acest moment ca valoarea punctului să scadă sau să rămână nemodificat, există riscul ca, de la 1 iulie, să se oprească furnizarea de servicii medicale în prespital,
a declarat Cosmin Alexandrescu, preşedintele Asociaţiei Medicilor de Ambulator.