VIDEO | Școli din Timișoara, închise din cauza frigului din sălile de clasă

În Timișoara, peste 5000 de elevi care învață în patru școli nu mai merg la școală. Acest lucru nu s-a întâmplat din cauza virusului, ci din cauza frigului din clasă. Elevii urmează să participe la ore online, până când situația se va îmbunătăți.

Webeditor: Alexandra Bercea miercuri 13 octombrie 2021 , 15:04

Școli din Timișoara,  închise din cauza frigului din sălile de clasă

Școli din Timișoara, închise din cauza frigului din sălile de clasă

[Sursa foto: pixabay.com]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Timișoara se confruntă cu o nouă problemă: pe lângă școlile care au fost închise din cauza ratei de incidență ridicate de coronavirus, activitatea câtorva școli a fost suspendată deoarece în sălile de clasă se resimte foarte tare frigul. 

Inspectorul școlar general al județului Timiș, Marin Popescu, a declarat miercuri, într-o conferință de presă, faptul că patru unități de învățământ și-au suspendat activitatea, iar orele se vor desfășura online.

Ce unități de învățământ urmează să se inchidă

În urma acestei situații, unitățile de învățământ care își suspendă activitatea sunt: Liceul Teoretic „Grigore Moisil”, Școala Generală Nr. 19, Școala Generală Nr. 16 și Colegiul Național „Ana Aslan”.

Citeste si: Bilanț coronavirus, 13 octombrie. Alte 390 de decese, criza de la ATI tot mai mare

„Avem un număr de patru școli care se închid din cauza lipsei căldurii în sălile de clasă. Temperaturile în aceste școli sunt sub 20 de grade Celsius. Ca atare, am avut o discuție cu directorii școlilor pe marginea acestui subiect. Deja sunt patru școli care și-au suspendat cursurile și trec în online. În aceste școli învață 4.947 de elevi în 189 de clase care vor trece în online. Probabil că vor fi și alte școli care vor solicita suspendarea cursurilor din cauza lipsei căldurii. Acest lucru nu este o noutate. Suntem obișnuiți ca în lunile octombrie și noiembrie să avem astfel de probleme. Este o chestiune care ține de infrastructură, de autoritățile locale, dar trebuie să arătăm măcar acum, în al 100-lea ceas, că educația este prioritară”, a declarat Marin Popescu.

Citeste si: VIDEO| Autoritățile din Timișoara sunt în alertă. Un bărbat ce și-a ucis mama umblă liber pe străzi

Ce urmează să se întâmple cu școlile?

Reprezentanții Primăriei Timișoara au luat legătura cu Inspectorul școlar general al județului Timiș, care a oferit explicații: „De luni începând s-au făcut probe către toate punctele termice din oraș, dar furnizarea de agent termic este la o temperatură scăzută, pentru că durează și încărcarea instalațiilor, etc. Probabil că în câteva zile se va regla această situație. Dacă se vor regla, vom reveni în școală în condiții cât de cât mai bune”, a declarat Marin Popescu.

Citeste si: Uniunea Europeană ar putea achiziționa un nou medicament pentru COVID-19

VIDEO- Rodica Luminița Marinescu, directorul unei unități de învățământ:


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si