Când nu se poartă masca pe stradă în localitățile cu incidența cazurilor de COVID-19 mai mare de 6 la mie

Masca de protecție este din nou obligatorie pe stradă în localitățile, unde rata de infectare este mai mare de 6 la mie, însă există câteva excepții.

Author: Alina Raducu miercuri 13 octombrie 2021 , 11:50

Când nu se poartă masca pe stradă în localitățile cu incidența cazurilor de COVID-19 mai mare de 6 la mie

Când nu se poartă masca pe stradă în localitățile cu incidența cazurilor de COVID-19 mai mare de 6 la mie

[Sursa foto: PixaBay]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Iată când nu trebuie să porți masca pe stradă!

Masca a redevenit obligatorie In localitatile cu incidenta cazurilor de COVID-19 mai mare de 6 la mie

Această măsură a intrat în vigoare de la data de 6 octombrie, după ce ordinul comun al ministerului Sănătății și ministerului Afacerilor Interne va fi publicat în Monitorul Oficial.

Ministrul Sănătății și ministrul Afacerilor Interne au emis un ordin comun în ceea ce privește obligativitatea purtării măștii de protecție în spațiile publice deschise, în localitățile în care rata de infectare este mai mare de 6 la mie. Astfel, persoanele care desfășoară activități, inclusiv sportive, în mod individual sau împreună cu persoanele cu care locuiesc sunt exceptate.

Astfel, Cseke Attila, ministrul interimar al Sănătății și Lucian Bode, ministrul Afacerilor Interne au semnat Ordinul pentru completarea Ordinului ministrului Sănătăţii şi al ministrului afacerilor interne nr. 874/81/2020 privind instituirea obligativităţii purtării măştii de protecţie, a triajului epidemiologic şi dezinfectarea obligatorie a mâinilor pentru prevenirea contaminării cu virusul SARS-CoV-2 pe durata stării de alertă.

Când nu se poartă masca pe stradă în localitățile cu incidența cazurilor de COVID-19 mai mare de 6 la mie

Când nu se poartă masca pe stradă în localitățile cu incidența cazurilor de COVID-19 mai mare de 6 la mie

[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Rata de incidență în București a trecut de 15 la mie. Un sfert dintre școli au trecut în online

Citeste si: Ceartă de zile mari între Robert și Bianca! „Vreau un cuplu adevărat, nu fake ca și al tău”. Acuzațiile lui Robert i-au scos din sărite pe toți concurenții din „Casa iubirii”: „Ești un prefăcut”- kanald.ro

Citeste si: Raluca Pastramă, mesaj emoționant pentru prima sa mare iubire, de ziua ei de naștere. A impresionat pe toată lumea- wowbiz.ro

Conform documentului, în localitățile în care incidenţa cumulată la 14 zile este mai mare de 6/1.000 de locuitori, se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție, în toate spațiile publice deschise.

Vor fi exceptate de la obligativitatea purtării măștii de protecție în spațiile publice deschise, persoanele care desfășoară activități, inclusiv sportive, în mod individual sau împreună cu persoanele cu care locuiesc.

Alte excepții se pot stabili, la propunerea direcţiilor de sănătate publică judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, prin hotărâri ale comitetelor judeţene, respectiv al municipiului Bucureşti pentru situaţii de urgenţă.

Citeste si: Uniunea Europeană ar putea achiziționa un nou medicament pentru COVID-19

Cand nu se poarta masca de protectie pe strada. Care sunt cazurile in care se face exceptie

Totodată, autoritățile au dat și câteva exemple despre situațiile în care masca de protecție nu este obligatorie:

„Într-o localitate unde rata incidenței este de peste 6 la o mie de locuitori, o persoană care circulă singură sau cu persoane cu care locuiește împreună, într-un spațiu deschis unde nu este aglomerat( activitate sportivă, activitate în parc, pe stradă, merge cu bicicleta etc.) nu trebuie să poarte mască.

Citeste si: Scandal între Antonia și Elena Chiriac! Cele două s-au lovit în văzul tuturor, într-un club din Capitală! Ce s-a întâmplat, de fapt- kfetele.ro

Citeste si: Salman Khan, iubitul Iuliei Vântur, amenințat cu moartea de unul dintre cei mai periculoși interlopi din India- radioimpuls.ro

Atunci când interacționează cu altcineva decât cu persoane cu care locuiește împreună, nu se mai consideră activitate în mod individual și trebuie să poarte mască.

Menționăm că rămâne, în continuare, în vigoare obligativitatea purtării măștii de protecție în locurile aglomerate indiferent de rata incidenței în localitate: ex: târguri, balciuri, talciocuri, piețe, stații pentru transport în comun etc.”, conform documentului publicat în Monitorul Oficial al României.  

Citeste si: Noi restricții pentru bucureșteni! Restaurantele și hotelurile s-ar putea închide în Capitală


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si