Înălțarea Domnului. Rugăciunea pe care credincioșii o rostesc în această zi

Înălțarea Domnului este o sărbătoare importantă pentru români, iar anul acesta pică pe data de 10 iunie. Această este una dintre cele mai mari sărbători ale Bisericii Ortodoxe și are loc la 40 de zile după Paște.

Author: Alina Raducu Wednesday 09 June 2021 , 14:11

Înălțarea Domnului. Rugăciunea pe care credincioșii o rostesc în această zi
Înălțarea Domnului. Rugăciunea pe care credincioșii o rostesc în această zi[Sursa foto: Facebook]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

De sărbătoarea Înălțării Domnului se cinstesc eroii care și-au sacrificat viețile pentru patrie, acestea marchează două dintre cele mai importante sărbători pentru cedincioși.

De Înălțare, credincioșii vopsesc și împart ouă roșii

Potrivit Bisericii Ortodoxe, sărbătoarea Înălțării Domnului este ultima zi în care mai putem vopsi și împărți ouă roșii.

Totodată, în această zi este bine să mergem la slujba de la Biserică și să ne rugăm pentru sufletelor celor adormiți, dar și pentru noi și apropiaii noștri. Tradiția spune că una dintre rugăciunile specifice acestei sărbători va face minuni dacă o rostești de Înălțarea Domnului.

Înălțarea Domnului. Rugăciunea pe care credincioșii o rostesc în această zi
Înălțarea Domnului. Rugăciunea pe care credincioșii o rostesc în această zi[Sursa foto: Facebook]

Citeste si: Înălțarea Domnului. Ce semnificație are această sărbătoare religioasă

Ce a mai puternică rugăciune pe care să o rostești în această zi Sfântă în care Domnul Iisus Hristos S-a Înălțat la ceruri

Această rugăciune are o putere semnificativă dacă este rostită în ziua în care credincioșii sărbătoresc Înălțarea Domnului.

„Doamne, lisuse Hristoase, Dumnezeul nostru, pogorându-Te din înălţimile cereşti pentru a noastră mântuire şi hrănindu-ne cu bucurie duhovnicească în sfintele şi prealuminoasele zile ale învierii Tale şi, iarăşi, după săvârşirea slujirii Tale pământeşti, Te-ai înălţat cu slavă de la noi la ceruri şi ai şezut de-a dreapta lui Dumnezeu şi Tatălui! În această senină şi atotluminoasă zi a Dumnezeieştii Tale Înălţări la ceruri, pământul prăznuieşte şi saltă, cerul se bucură astăzi de Înălţarea Ziditorului făpturii, oamenii slavoslovesc neîncetat văzând firea noastră cea rătăcită şi căzută, pe umerii Tăi, acum, Mântuitorule, luată şi înălţată la ceruri.

Citeste si: Calendar ortodox iunie 2021: Când sunt Moșii de vară și Rusaliile?

https://www.stirilekanald.ro/sarbatoare-importanta-azi-pentru-toti-crestinii-ortodocsi-20149961
https://www.stirilekanald.ro/sarbatoare-importanta-azi-pentru-toti-crestinii-ortodocsi-20149961[Sursa foto: Facebook]

Citeste si: Înălţarea Domnului 2021: Sărbătoare mare în calendarul ortodox. Ce nu este bine să faci în această zi sfântă?

Îngerii se veselesc zicând: Cine este acesta, care a venit cu slavă puternic în lupte şi tare în războaie? Acesta este cu adevărat Împăratul Slavei? Învredniceşte-ne şi pe noi, neputincioşii, care gândim încă la cele pământesti şi săvârşim neîncetat cele plăcute trupului, să cugetăm la înfricoşătoarea Ta înălţare la cer, grijile cele trupeşti şi cele lumeşti să le lepădăm şi împreună cu Apostolii Tăi să privim acum la cer şi, cu toată inima şi cu tot cugetul nostru, să ne amintim că acolo sus, în ceruri, este sălaşul nostru, iar aici pe pământ suntem doar străini şi călători, plecaţi din casa Părintească în ţara îndepărtată a păcatului.

Pentru aceasta Te rugăm cu osârdie Doamne, ca prin preaslăvită înălţarea Ta, să însufleţeşti conştiinţa noastră, să ne scoţi din robia acestui trup şi a acestei lumi păcătoase şi să ne învredniceşti să cugetăm la cele înalte, nu la cele pământeşti; că nu se cuvine să ne fie nouă pe plac, ci Ţie, Domnului şi Dumnezeului nostru, să-Ţi slujim şi să lucrăm, până când dezlegându-ne de legăturile trupului şi trecând vămile văzduhului, să dobândim cereştile Tale locaşuri, unde stând de-a dreapta Slavei Tale, împreună cu Arhanghelii şi Îngerii şi cu toţi Sfinţii, vom proslăvi Preasfânt Numele Tău, împreună cu Părintele Tău Cel fără de început şi cu Preasfântul şi Bunul şi de Viaţa Făcătorul Tău Duh, acum şi pururea şi în vecii vecilor. Amin!”.

Această rugăciune are face minuni dacă este rostită cu credință în Dumnezeu în această zi de mare sărbătoare.


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Cum a fost Dumitru Prunariu la un pas să rateze călătoria în spațiu:... Cum a fost Dumitru Prunariu la un pas să rateze călătoria în spațiu: ''Nu se vedea cât sânge aveam sub ea''
kfetele.ro
Prețuri Untold și Neversea. Cât costă patru zile de distracție Prețuri Untold și Neversea. Cât costă patru zile de distracție
spotmedia.ro
Motivul pentru care Lacul Techirghiol a devenit roz și e chiar mai bun pentru sănătate... Motivul pentru care Lacul Techirghiol a devenit roz și e chiar mai bun pentru sănătate acum (Video)
spotmedia.ro
Momentul în care Patriarhul Kiril cade lat în biserică (Video) Momentul în care Patriarhul Kiril cade lat în biserică (Video)
b1.ro
Serghei Șoigu, vizita secretă, în Ucraina. Cu ce se ocupă ministrul rus al Apărării pe... Serghei Șoigu, vizita secretă, în Ucraina. Cu ce se ocupă ministrul rus al Apărării pe teritoriile ocupate (video)
ziareonline.ro
Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei
infoactual.ro
Europarlamentarul liberal Rareş Bogdan renunță la scandalul din coaliție, stabilitatea... Europarlamentarul liberal Rareş Bogdan renunță la scandalul din coaliție, stabilitatea este mai importantă acum
evz.ro
Cine primește 700 de lei în iulie. Precizări de la Casa de Pensii Cine primește 700 de lei în iulie. Precizări de la Casa de Pensii
doctorulzilei.net
Această zodie va da lovitura! Mihai Voropchievici: Se va produce un SALT calitativ şi... Această zodie va da lovitura! Mihai Voropchievici: Se va produce un SALT calitativ şi cantitativ
romaniatv.ro
Anunţul care dă fiori României! Este cel mai DUR atac al Rusiei Anunţul care dă fiori României! Este cel mai DUR atac al Rusiei
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si