Încă două țări vor restricționa utilizarea vaccinului anti-COVID AstraZeneca

Și țările, Australia şi Filipine au hotărât, joi, ca vaccinarea cu serul anti-COVID-19 produs de compania AsraZeneca să fie limitată, iar Africa Union renunță cu desăvârșire la ideea de a mai achiziționa doze din acest vaccin, astfel compania nu va mai livra vaccinul la nivel mondial, potrivit Reuters.

Author: Alina Raducu vineri 09 aprilie 2021 , 08:08

Încă două țări vor restricționa utilizarea vaccinului anti-COVID AstraZeneca
Încă două țări vor restricționa utilizarea vaccinului anti-COVID AstraZeneca[Sursa foto: PixaBay]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

La prima apariție, vaccinul AstraZeneca- Oxford a fost apreciat la nivel global de beneficiile sale împotriva COVID-19, însă pe parcurs, mai exac de la ultimele rezultate ale studiului de faza III, publicate în decembrie au intervenit anumite complicații de siguranță și de aprovizionare.

Mai multe țări au luat decizia de a suspenda vaccinarea cu serul de la Astrazeneca

Filipine a luatd decizia de opri utilizarea vaccinului de la AstraZeneca pentru persoanele cu vârsta de sub 60 de ani, chiar după ce autoritatea de reglementare europeană a precizat că informații despre cazuri rare de formare de cheaguri de sânge la câțiva adulți cărora le-a fost administrat acest vaccin, însă a fost menționat faptul că beneficiile serului depăşesc riscurile apariției altor cazuri.

Totodată, Australia susține că le recomandă persoanelor sub 50 de ani să se vaccineze împotriva COVID-19 cu serul de la Pfizer, în locul celui produs de AstraZeneca.

Africa Union renunță să mai achiziționeze doze din vaccinul AstraZeneca de la Institutul Seric din India, având ca opțiune vaccinul Johnson & Johnson, a afirmat şeful Centrului African pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor.

Încă două țări vor restricționa utilizarea vaccinului anti-COVID AstraZeneca
Încă două țări vor restricționa utilizarea vaccinului anti-COVID AstraZeneca[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Guvernul a prelungit starea de alertă. Ce măsuri noi au fost luate împotriva răspândirii COVID-19

Important de menționat este faptul că dozele vaccinului AstraZeneca sunt vândute exact la preţul de fabricaţie, fiind unul dintre cele mai ieftine seruri, având cel mai mare volum de producție și nu este necesar să fie păstrat la temperaturi scăzute, asemenea altor vaccinuri împotriva COVID.

Mai multe șări au reînceput să suspende utilizarea vaccinului AstraZeneca, mai ales din cauza nesiguranței eficacității la persoanele în vârstă, însă în prezent din cauza reacțiilor alergice extrem de rare la persoanele mai tinere.

Pe lângă șările menționate, recent și Italia, Franţa, Olanda și Germania, au făcut anunțul despre recomandarea vaccinului AstraZeneca doar unei anumite categorii de vârstă, iar Marea Britanie a prrecizat că persoanele sub 30 de ani ar trebui să fie vaccinate cu un alt ser anti-COVID.

Citeste si: Medicul Valeriu Gheorghiță: "Nu s-a raportat nicio tromboză în România la vaccinul AstraZeneca"


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si