La incendiu au intervenit patru sute de pompieri, salvatori și soldați, cincisprezece avioane, hidroavioane și elicoptere care au început operațiunile de lichidare a focului până la căderea nopții.

Mii de evacuați în urma incendiului din Spania

Sursele municipale au precizat că evacuarea a fost foarte rapidă, din cauza situației de urgență. Astfel, Ministerul Sănătății a mobilizat un spital de campanie, iar Crucea Roșie a reușit obținerea unui adăpost la Segorbe, cu o capacitate de 600 de persoane.

Citește și: Incendiu uriaș în Cluj. Un bărbat a fost găsit decedat

Oamenii de știință din UE au susținut pe 8 martie că iarna 2022-2023 a fost a doua cea mai caldă și uscată la care a fost supusă emisfera nordică.

Citește și: Incendiu puternic în Râmnicu Vâlcea. Focul a fost pus intenționat

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Conform Reuters, aceștia au mai menționat că în vestul și sud-estul Europei a fost mai uscat decât media obișnuită din perioada iernii, iar luna februarie a înregistrat niveluri record de umiditate scăzută a solului în unele zone.

Citește și: Incendiu în cea mai mare piață agroalimentară din Slatina. Două depozite de marfă au ars

Autoritățile au explicat că: „Am avut luni foarte secetoase, fără nicio ploaie”.

Spania este cea mai afectată țară europeană din caua incendiilor forestiere

Regiunile spaniole Valencia și Aragon au o topografie tumultuoasă care reflectă o masă mare de pădure, cu „stres hidric” semnificativ, din care a rezultat blocarea ciclului vegetativ. De asemenea, lipsa ploii a exacerbat virulența și a contribuit la extinderea focului.

Citește și: Un cetățean bulgar intoxicat cu etilenglicol a fost adus cu elicoperul SMURD în România

Potrivit datelor Sistemului european de informare privind incendiile forestiere (EFFIS) al Comisiei Europene, anul trecut a fost cel mai greu an pentru Spania pentru incendiile forestiere și a transformat-o în cea mai afectată țară din Europa.

Citește și: VIDEO- Incendiu la un apartament din Focșani. ISU Vrancea: „Nu depozitați materiale combustibile în zona aparatelor de gătit!”

Anul trecut au avut loc 493 de incendii care au distrus 307 mii de hectare de teren.

Citește și: Un camion a luat foc în mers, pe un drum expres din Oradea


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si