Încoronarea Regelui Charles al III-lea. Ceremonia de Încoronare a Majestății Sale Regele  și a Majestății Sale Regina Consoartă reprezintă un moment de o mare importanță pentru istoria britanică, dar și pentru restul lumii.   

Ce bijuterii va purta Camilla Parker la marele eveniment?

Sâmbătă, pe 6 mai, are loc ceremonia de Încoronare la Westminster Abbey, unde Majestățile Lor vor fi încoronate și vor primi coroanele regale. 

Regina Camilla Parker va surprinde întreaga lume cu ținuta aleasă pentru ceremonie, dar și cu accesoriile purtate în una din cele mai importante evenimente ale istoriei Marii Britanii. 

Citește și: Încoronarea Regelui Charles al III-lea. Cum arată hainele istorice pe care regele le va purta?

Bijuteriile pe care regina le va purta fac parte din relicvele familiei regale britanice. De menționat este faptul că viitoarea regină nu este încă pe deplin acceptată de către populație, aceștia din urmă considerând-o „uzurpatoare”.

Palatul Buckingham a dezvăluit dintre accesoriile pe care le va purta la încoronare.

Camilla Parker a decis ca la  încoronarea Regelui Charles  să poarte aceeași coroană purtată de regina Maria de Teck, devenind prima regină consoartă care va purta o coroană de la o altă consoartă.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Cu toate acestea, coroana a suferit anumite schimbări, pentru a  „reflecta stilul individual al Camillei”  și  „a aduce un omagiu”  regretatei Regine Elisabeta a II-a.

Regina consoartă va purta o coroană cu 2.200 de diamante, două pietre din diamantul Cullinan, unul în formă de pară de 94,4 carate și altul în formă de pătrat de 63,6 carate.

De asemenea, Camilla va primi în timpul ceremoniei și două sceptre, realizate în 1685 pentru regina consoartă italiană, Maria de Modena. 

Ulterior, regina va primi și un inel cu un rubin mare, făcut pentru Regina Adelaide. 

Britanicii așteaptă nerăbdători încoronarea regelui Charles al III-lea

Încoronarea Regelui Charles al III-lea. Ce bijuterii va purta Camilla Parker la marele eveniment?

Încoronarea Regelui Charles al III-lea. Ce bijuterii va purta Camilla Parker la marele eveniment?

[Sursa foto: colaj]

Evenimentele de pe 6 mai  sunt așteptate cu nerăbdare de britanici. Cei mai mulți dintre ei vor fi martorii unei încoronări regale pentru prima oară în viață. Pe străzile din Londra oamenii se înghesuie să prindă cele mai bune locuri pentru ceremonia de sâmbătă.

Citeste si: Culiță Sterp, amintiri traumatizante din copilărie: „Râdeau copiii de mine.”- kfetele.ro

Citeste si: Descoperirea macabră în Timiș. Un tânăr de 24 de ani, gasit mort pe un câmp. Ar fi fost împuşcat în gât- radioimpuls.ro

Uleiul a fost extras din măslinele crescute pe o plantație aflată pe Muntele Măslinilor, din Ierusalim.

Citește și: VIDEO- Lacrimi de durere după masacrul din Belgrad. Fiica antrenorului de la SCM Zalău a murit în atacul armat de la școală

„Cel mai important moment al încoronării regelui Charles al III-lea va fi ungerea cu Sfântul Mir, cu acest ulei sfânt care a fost binecuvântat. Harul Duhului Sfânt va coborî asupra lui pentru a-i da înțelepciune și putere, pentru a-și conduce poporul pe calea dreptății si a bunătății”,

a mai anunțat preotul.

Noul rege va avea un  timbru personalizat, care îl va înlocui pe cel ce o înfățișa pe mama lui, regina Elisabeta a doua. Fotografia îl prezintă pe monarh din profil, fără coroană.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si