Petrecerea în gradina de la Palatul Buckingham este și prima organizată după moartea reginei Elisabeta a II-a, după toate tipicurile eleganței și rafinamentului. Regele Charles și regina Camilla au întimpinat mii de invitați. Între aceștia se va prezenta și Lionel Richie, artistul care va canta la petrecerea de după încoronare.

Se apropie încoronarea regelui Charles al III-lea

Pe lista celor care vor susține concerte se regăsesc Andrea Bocelli, Katy Perry și Kylie Minogue.


Evenimentele de pe 6 mai sunt așteptate cu nerăbdare de britanici. Cei mai mulți dintre ei vor fi martorii unei încoronări regale pentru prima oară în viață. Pe străzile din Londra oamenii se înghesuie să prindă cele mai bune locuri pentru ceremonia de sâmbătă.

Citește și: Biografia Regelui Charles al III-lea. Viața celui mai în vârstă monarh din istoria Marii Britanii

Pentru ca totul să fie perfect, cuplul regal, însoțit de prințul și prințesa de Wales și cei trei copii ai lor, au participat la o repetiție la Catedrala Westminster.
Sâmbătă, atunci când regele va depune jurământul de a respecta legea şi Biserica, majestatea sa și regina Camilla vor fi miruiți cu ulei sfințit. Pregătirile pentru îndeplinirea acestei tradiții au început încă din luna martie.

Citește și: VIDEO- Încoronarea Regelui Charles al III-lea. Ce evenimente vor avea loc pe 6 mai?

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

„Este o mare onoare pentru noi să trimitem uleiul, de aici. Prințul Charles a fost aici de două ori, ultima dată în 2020, pentru a vizita mormântul mătușii sale și al bunicii sale, așa cum a fost și prințul William aici, în urmă cu cinci ani”,

a spus un preot.

Citește și: Prințul Harry, vizită-fulger la încoronare

Britanicii așteaptă nerăbdători încoronarea regelui Charles al III-lea

Uleiul a fost extras din măslinele crescute pe o plantație aflată pe Muntele Măslinilor, din Ierusalim.

„Cel mai important moment al încoronării regelui Charles al III-lea va fi ungerea cu Sfântul Mir, cu acest ulei sfânt care a fost binecuvântat. Harul Duhului Sfânt va coborî asupra lui pentru a-i da înțelepciune și putere, pentru a-și conduce poporul pe calea dreptății si a bunătății”, a mai anunțat preotul.

Citește și: FOTO. Regele Charles al III-lea are sculptură din ciocolată în mărime naturală

Noul rege va avea un timbru personalizat, care îl va înlocui pe cel ce o înfățișa pe mama lui, regina Elisabeta a doua. Fotografia îl prezintă pe monarh din profil, fără coroană.

Citește și: Motiv de fericire în familia regală! Prinţul Louis a împlinit 5 ani

Citeste si: Culiță Sterp, amintiri traumatizante din copilărie: „Râdeau copiii de mine.”- kfetele.ro

Citeste si: Descoperirea macabră în Timiș. Un tânăr de 24 de ani, gasit mort pe un câmp. Ar fi fost împuşcat în gât- radioimpuls.ro

Prima ceremonie de încoronare organizată în Marea Britanie în 70 de ani este un prilej perfect pentru ca britanicii să își arate dedicarea pentru monarhie dar și umorul. De exemplu, o figurină care îl întruchipează pe rege dansând este de departe cel mai cautat suvenir în aceste zile.
Regatul britanic va fi în sărbătoare timp de 3 zile.

Citește și: Lucruri interesante despre încoronarea Regelui Charles al III-a. Acesta este cel mai în vârstă monarh din istoria Marii Britanii

Presa engleză estimează că evenimentul va costa în total 285 de milioane de euro.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si