Încoronarea Regelui Charles al III-lea. Ceremonia de încoronare a Regelui Charles va avea loc pe 6 mai   la Westminter Abbey. Iată ce evenimente vor avea loc!

Încoronarea Regelui Charles al III-lea.

Încoronarea Regelui Charles al III-lea. Ce evenimente vor avea loc pe 6 mai?

Încoronarea Regelui Charles al III-lea. Ce evenimente vor avea loc?

Ceremonia de Încoronare a Majestății Sale Regele și a Majestății Sale Regina Consoartă este un moment istoric și plin de însemnătate pentru întreaga lume.

Evenimentele speciale organizate cu această ocazie încep de sâmbătă și se termină luni oferind posibilitatea unică celor prezenți de a celebra și de a fi martorii unui moment spectaculos.

Sâmbătă, pe 6 mai, are loc ceremonia de Încoronare la Westminster Abbey, unde Majestățile Lor vor fi încoronate și vor primi coroanele regale. 

În perioada 6 și 8 mai, vor avea loc marile prânzuri ale Încoronării în toată țara și în Commonwealth, unde oamenii se vor aduna pentru a sărbători împreună și a savura bucatele tradiționale.

Citește și: Un militar l-a împușcat mortal pe ministrul pe care îl păzea

Duminică, pe 7 mai, are loc un concert spectaculos la Castelul Windsor. De asemenea, locurile simbol din Marea Britanie vor fi iluminate cu ajutorul proiecțiilor, laserelor, dronelor și instalațiilor electrice, oferind un spectacol impresionant pentru toți cei prezenți.

Luni, pe 8 mai, premierul a proclamat sărbătoare națională în cinstea Încoronării și a oferit tuturor posibilitatea de a se alătura comunităților și cauzelor bune și de a participa prin intermediul activităților de caritate.

Încoronarea Regelui Charles al III-lea.

Încoronarea Regelui Charles al III-lea. Ce evenimente vor avea loc pe 6 mai?

Încoronarea Regelui Charles al III-lea. Lucruri interesante

Ceremonia se așteaptă să dureze mai puțin față de cea organizată pentru Elisabeta în 1953. 

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

În acea perioadă, procedeul a durat aproximativ trei ore și a atras 8.251 de oaspeți oficiali. Mai mult de atât, aceștia au fost înghesuiți în rânduri care erau construite special pentru eveniment, în Westminster Abbey. De asemenea, acest procedeu a inclus reprezentanți din 129 națiuni și teritorii.

Palatul a confirmat invitația a 2.000 de oaspeți. Slujba religioasă este programată să dureze aproximativ o oră.

Citește și: FOTO- Un bărbat a fost arestat în urma unei explozii la Palatul Buckingham, înainte de încoronarea regelui Charles. Principalul suspect ar avea probleme psihice

În zilele următoare, o poză a invitației oficiale urmează să fie trimisă. Invitația este proiectată de artistul heraldic Andrew Jamieson și prezintă motivul „Omului verde”, o figură străveche din folclorul britanic, „simbol al primăverii și al renașterii, pentru a celebra noua domnie”. 

În ceea ce privește lista de invitați, prințul Albert de Monaco și prințul Fumihito al Japoniei și soția sa Kiko, și-au confirmat prezența. 

De asemenea, Președintele Emmanuel Macron este așteptat. În ciuda tensiunilor dintre Occident și Beijing, sunt așteptați și înalți diplomați din China.

Citeste si: Culiță Sterp, amintiri traumatizante din copilărie: „Râdeau copiii de mine.”- kfetele.ro

Citeste si: Descoperirea macabră în Timiș. Un tânăr de 24 de ani, gasit mort pe un câmp. Ar fi fost împuşcat în gât- radioimpuls.ro

Citește și: VIDEO- Camera Deputaților vrea să cumpere sute de scaune din piele și zeci de măsuțe de cafea în valoare de 1,3 milioane de lei

Marți, Casa Albă a confirmat faptul Statele Unite vor fi reprezentate de prima doamnă: Jill Biden.

Mai mult de atât, președintele Joe Biden „l-a felicitat pe rege pentru viitoarea sa încoronare”, printr-un apel telefonic și așteaptă să îl cunoască în viitor.

Pe lista de invitați se numără și un adolescent care a strâns pentru un azil sute de mii de lire sterline.

Citește și: FOTO. Regele Charles al III-lea are sculptură din ciocolată în mărime naturală


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si