Denisa, o româncă, doctoriță în Constanța, care a vrut să-i acorde primul ajutor unui copil în vârstă de trei ani care se sufoca după ce s-a înecat cu mânare, nu a fost lăsată de oamenii din jur să își respecte jurământul lui Hipocrate. Tot incidentul a fost povestit pe Facebook chiar de românca care a fost dată la o parte când a vrut să-i salveze viața celui mic.

Incredibil cum a fost dată la o parte românca

"În această seară, în timp ce mă aflăm într-un mall din Constanța împreună cu fiica mea, am asistat la cea mai groaznică experiență…

Voiam să vizionam un film împreună, așez copilul la o masă din incinta cinematografului și o rog să mă aștepte până iau biletele de la casă.

În timp ce așteptăm la coadă  observ că în zona fast-food-urilor era mare agitație, foarte multă lume se îmbulzea, țipă și unii își adresau cuvinte urâte.

Citește și: Clipe de coșmar într-un spital din Constanța. Prin ce calvar au trecut o tânără și bunica ei: „O lași 14 ore la urgențe?”

Îl întreb pe un domn ce se întâmplă...“UN

COPIL A ÎNGHIȚIT CEVA ȘI A LEȘINAT! SALVAREA NU A AJUNS!”

Fără să stau prea mult pe gânduri alerg până la locul respectiv, reușesc să trec de mulțime și văd un copil (aproximativ 3 ani), inconștient, care nu răspunde la stimuli, în brațele unui adult care încerca să-i desfacă nasturii de la cămașă.

Îl întreb: “Ești MEDIC?? Ce s-a întâmplat?

Te rog, lasă-mă să văd copilul, eu sunt MEDIC!”

Citeste si: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei- catena.ro

Citeste si: Cosmin, descalificat din „Casa iubirii”. Ștefania nu l-a lăsat să o atingă- wowbiz.ro

Răspunsul lui: “Nu, nu sunt medic... dar am făcut cursuri... am idee de ceea ce fac”.

Alte două doamne au luat copilul pe sus în timp ce-și adresau replici acide pentru că “nu-i ok să-i bagi degetele în gură, îi dai microbi”.

În tot acest timp care a durat vreo 5-7 minute într-o lupta fizică și verbală, am reușit doar să-i iau pulsul, să-i aplic două lovituri între omoplați și să-i deschid gură parțial, moment în care m-a mușcat (toate manevrele fiind făcute în timp ce copilul era plasat de la un adult la altul).

Mama copilului întinsă pe jos, plângând în hohote, asista neputincioasă la acest film horror.

În scurt timp am conștientizat că al meu copil e singur la o masă departe de mine și am fugit să-l caut. M-am asigurat că e bine și m-am întors iar la copilul care avea nevoie de ajutor. Situația era asemănătoare doar că acum copilul era întins în poziție de siguranță.

În scurt timp au venit și ajutoarele specializate“, a povestit doctorița din Constanța pe pagina sa de Facebook.

Citește și: Un tânăr din Dolj este acuzat că ar fi abuzat sexual o minoră

Denisa susține apoi că un val de sentimente, printre care frustrarea și neputința, au cuprins-o și are un mesaj ferm pentru toți cei care s-ar putea afla într-o situație similară.

Mesajul Denisei în urma incidentului

„Mesaj de luat acasă

Citeste si: Cosmin din Casa Iubirii a fost descalificat! Vestea care i-a lăsat pe concurenți cu gura căscată. „Ștefania, dacă mă crezi, eu te aștept!”- kfetele.ro

Citeste si: Câţi bani a încasat Babasha la concertul Coldplay?! Invitatul trupei britanice lămureşte orice speculaţie: "Sunt niște idioețenii foarte mari"- radioimpuls.ro

Atâta frustrare, neputință și neliniște nu am simțit în toate orele petrecute în spital. Un val de sentimente ciudate m-a acaparat și am reușit să le potolesc doar pentru că o aveam pe fiica mea lângă mine. Nu toți suntem făcuți să ajutăm un om la nevoie, nu toți avem pregătirea necesară, nu toți suntem capabili să gestionăm corect o astfel de situație... în anumite momente avem nevoie de ajutor de specialitate.

Citește și: Cristian a fost înjunghiat mortal pe o stradă din Germania. Familia tânărului, apel disperat pentru a-i repatria trupul

În astfel de situații nu contează “cursurile pe care le-ați făcut”, nu contează care e mai vocal în sfaturi inutile, care împinge mai tare… Doar VIAȚA contează.

Oferiți MEDICILOR posibilitatea să ajute, să supravegheze sau să coordoneze o astfel de situație în care viață unui om e ca un fir de ață! Ca să mă fac bine înțeleasă, NU AM FOST LĂSATĂ SĂ AJUT ACEL COPIL!!!! Copilul TRĂIEȘTE!", a conchis dr. Denisa Olteanu, de la Spitalul de Urgență Constanța pe Facebook.

Citește și: Clujenii s-au adunat azi la cozi pentru depunerea cererilor de parcare pentru 2023


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si