INFP a început să monteze echipamente de ultimă generație și stații seismologice pentru efectuarea de măsurători

Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului anunță, joi, că a început să monteze echipamente de ultimă generație pentru efectuarea de măsurători ale suprafeței pământului.

Author: Diana Puiu vineri 17 martie 2023 , 07:26

INFP a început să monteze echipamente de ultimă generație și stații seismologice pentru efectuarea de măsurători

INFP a început să monteze echipamente de ultimă generație și stații seismologice pentru efectuarea de măsurători

[Sursa foto: realitatea.net]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Se fac noi măsurători ale suprafeței pământului prin senzori seismici wireless și stații seismologice temporare care ajută la înțelegerea fenomenelor.
„INCDFP a început să pună în funcţiune o serie de echipamente de ultimă generaţie pentru efectuarea de măsurători interdisciplinare.

Printre instrumentele pregătite se numără drone cu Lidar, gravimetru absolut, senzori seismici wireless şi staţii seismologice temporare, care vor fi utilizate pentru explorarea unor zone de studiu diverse”, a informat INCDFP într-un comunicat.

Citește și: Cutremur în Vrancea, în această dimineață. Ce magnitudine a avut

Specialiștii au precizat că dronele cu Lidar permit cercetătorilor să efectueze măsurători de înaltă precizie.
„Gravimetrele absolute sunt utilizate pentru a măsura variaţiile în câmpul gravitaţional al Pământului, ceea ce poate oferi informaţii valoroase despre structura geologică şi dinamica planetei noastre. Senzorii seismici wireless şi staţiile seismologice temporare sunt utilizate pentru a monitoriza mişcările seismice şi pentru a înţelege mai bine procesele care duc la producerea cutremurelor şi alte evenimente geologice

importante”, au explicat specialiştii.

Mai multe cutremure au avut loc în ultima perioadă

Măi multe cutremure au avut loc de la începutul anului, astfel că Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului este nevoit să monteze toate aceste ecipamente pentru a monitoriza activitatea seismologică.

Un cutremur cu magnitudinea de 3,2 pe scara Richter a avut loc miercuri dimineață în zona seismică Vrancea.

Seismul s-a înregistrat la o adâncime de în apropierea următoarelor oraşe: 46 km vest de Focşani, 64 km est de Sfântu Gheorghe, 67 km nord de Buzău, 77 km est de Braşov, 95 km sud de Bacău şi 98 km nord-est de Ploieşti.

Citește și:  Un nou seism a avut loc în Turcia. Ce magnitudine a avut cutremurul

Citeste si: Cât valorează tichetele sociale de Paște 2023! Unde se depun cererile și câți bani se dau- kanald.ro

Citeste si: Ce a aflat Viorel Lis despre Oana? Nu a bănuit nici măcar o secundă că se întâmpla asta- wowbiz.ro

43 de cutremure s-au produs doar în luna martie în România. Acestea au avut magnitudini cuprinse între 2 și 4.2 grade.
Cel mai puternic cutremur din România din acest an a fost cutremurul din Gorj, produs pe 14 februarie, cu o magnitudine de 5,7 grade.

Un nou cutremur s-a produs sâmbătă, 11 martie, în jurul orei 16:17:05. Seismul a avut loc în zona Olteniei, Gorj, și a avut o magnitudine de 3.6 grade pe scara Richter și s-a produs la o adâncime de 15 kilometri. Cutremurul s-a resimțit la 16km NV de Târgu Jiu, 67km S de Hunedoara, 73km NE de Drobeta-Turnu Severin, 81km S de Deva, 93km V de Râmnicu Vâlcea.

Citește și:   Două cutremure puternice au lovit Italia. Trenurile au fost suspendate, iar oamenii au ieșit în stradă, îngroziți

Oamenii au trăit clipe de coșmar. 

 

 

 

Citeste si: Scandal între Antonia și Elena Chiriac! Cele două s-au lovit în văzul tuturor, într-un club din Capitală! Ce s-a întâmplat, de fapt- kfetele.ro

Citeste si: Salman Khan, iubitul Iuliei Vântur, amenințat cu moartea de unul dintre cei mai periculoși interlopi din India- radioimpuls.ro

 

 

 

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si