Inteligență artificială: Specialiștii români pot descoperi dacă utilizatorii internetului au probleme cu depresia  

Matematicianul Liviu Dinu, împreună cu psihologul Dragoș Iliescu vor să inoveze aplicații care vor detecta depresia la consumatorii de rețele sociale. Aceștia lucrează împreună și analizează activitatea oamenilor de pe mai multe rețele de socializare, cum ar fi Facebook.

Author: Andreea Bolocan marți 20 octombrie 2020 , 20:52

tehnologie inteligenta artificiala tech
Specialiștii români pot descoperi dacă utilizatorii internetului au probleme cu depresia  [Sursa foto: iagency.ro]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Performanțele în materie de inteligență artificială la care a ajuns echipa coordonată de Liviu Dinu, prof. univ. dr.

la Facultatea de Matematică a Universității București, sunt mult mai cunoscute pe plan internațional decât în România. Unul dintre starurile din domeniu, Cristian Dănescu Niculescu Mizil, profesor la o prestigioasă universitate din Statele Unite, a explicat cum ne influențează comunicarea din mediul online viața reală.

Laboratorul pentru Tehnologii de Cercetare a Limbajului Uman, din cadrul Universității București, pe care îl coordonează Liviu Dinu, a promovat, de-a lungul timpului, cercetări în procesarea de limbaj natural care le-a adus recunoașterea internațională, propulsând mulți dintre studenții pe care i-a format în echipe de top la nivel mondial.

Citeste si: Ce riscuri există la un TV Smart și cum să le eviți

Citeste si: Review iPhone 12. Specificații, culori, funcții și design

Cristian Dănescu Niculescu Mizil este citat frecvent de presa internațională pentru studiile referitoare la comportamentul uman pe internet 

Capul de listă este Cristian Dănescu Niculescu Mizil, astăzi profesor asociat la Departamentul de Știinţe Informatice de la Cornell University din Statele Unite, un cercetător citat frecvent de presa internațională pentru studiile referitoare la comportamentul uman pe internet. Niculescu Mizil a devenit popular odată cu publicarea unor cercetări care analizau fenomenul troll-ului pe net.

Tehnologia învechită din România nu le permite specialiștilor să avanseze cu cercetarile

“În România, se știu grupurile care fac cercetare în inteligență artificială. Problema noastră nu este că nu am putea să o facem la standarde internaționale, ci faptul că avem nevoie de tehnică puternică, de calculatoare puternice. Dacă le-am avea, nu ar fi nevoie să rugăm colegi cercetători străini – dă-mi voie să îmi derulez și eu experimentul pe calculatorul tău ”, a precizat profesorul Liviu Dinu.

Sursa: Libertatea.ro

 

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si