Inteligenţa artificială poate sesiza dacă un om este bolnav doar prin analizarea înregistrărilor cu persoane care tușesc. Pentru urechea umană diferențele sunt insesizabile, însă tehnologia este mult mai avansată de atât. Astfel, cercetătorii de la Universitatea MIT au invitat mai multe mii de persoane să se înregistreze cu telefonul mobil în timp ce tușesc și să încarce înregistrările pe un site web.

Analizele făcute de calculator au avut o precizie de 98.5%

Înregistrările respective au fost apoi analizate de un super computer care a identificat cu o precizie de 98.5 la sută pe cei care erau infectați cu SARS-COV2 și pe absolut toți cei asimptomatici.

Citeste si: Studiu: Coronavirusul poate îmbătrâni creierul cu 10 ani. Ce disfuncții pot apărea după infectare

Citeste si: Unde se poate răspândi cel mai rău coronavirusul. Un medic a dat explicații

Daca oamenii s-ar testa prin această metodă înainte de a ieși din casă, numărul cazurilor s-ar micșora

„Implementarea eficientă a acestui instrument de diagnostic de grup ar putea diminua răspândirea pandemiei dacă toată lumea o folosește înainte de a merge la o sală de clasă, la o fabrică sau la un restaurant”, a declarat Brian Subirana, cercetător în Laboratorul Auto-ID al MIT.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: „Am împins-o în râpă ca să mă salvez” Atitudinea șocantă a tânărului cu care Diana Maria era în pădure în ziua în care a fost sfâșiată de urs. Declarațiile lui au scandalizat pe toată lumea- wowbiz.ro

Totodată, universitatea vrea ca pe baza acestui studiu să dezvolte o aplicație gratuită pentru telefoane mobile.

Sursa: MIT News

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si