Inspecția Muncii a amendat cu 770.000 de lei angajatorii din panificație cu munca nedeclarată

Inspectorii de muncă au aplicat amenzi de peste un milion de lei angajatorilor din domeniul panificației, pentru încălcarea mai multor prevederi legate de munca nedeclarată.

Author: Diana Puiu luni 18 aprilie 2022 , 14:46

Inspecția Muncii, amendată cu 770.000 de lei pentru angajatorii din panificație cu munca nedeclerată

Inspecția Muncii, amendată cu 770.000 de lei pentru angajatorii din panificație cu munca nedeclerată

[Sursa foto: horeca-expo.ro]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

În perioada 5-8 aprilie, Campania de control pentru identificarea cazurilor de muncă nedeclarată precum şi pentru verificarea respectării de către angajatori a prevederilor legale în domeniul relaţiilor de muncă a mers pentru a verifica mai mulți angajatori care își desfășoară activitatea în domeniul panificației.

Citeste si: Raioane din mai multe supermarketuri, închise de Protecția Consumatorilor

„În domeniul relaţiilor de muncă, inspectorii de muncă au efectuat 1.236 controale, cu următoarele rezultate: 285 sancţiuni aplicate angajatorilor pentru încălcarea prevederilor legale, din care 98 de amenzi şi 187 avertismente şi s-au dispus 1.162 de măsuri. Au fost depistate 79 de persoane prestând activitate fără c

Citeste si: Aveti grija ce mancati dimineata! Multe produse de patiserie contin ingrediente ce se regasesc in produsele cosmetice!

Citeste si: Pastila de a doua zi: Administrare, eficienta si riscuri

Citeste si: Prima reacție a Mishei, după ce s-a aflat că a fost înșelată de Connect-R în timpul mariajului. A luat o decizie la care nimeni nu se aștepta- wowbiz.ro

ontract individual de muncă, pentru care s-au aplicat angajatorilor 34 de sancţiuni pentru munca nedeclarată, din care 26 amenzi şi 8 avertismente, valoarea totală a amenzilor aplicate angajatorilor pentru încălcarea prevederilor legale în domeniul relaţiilor de muncă fiind de 1.029.500 de lei, din care, 770.000 lei pentru munca nedeclarată”, se arată în comunicatul Inspecţiei Muncii.

Citeste si: Romanii, tot mai pasionati de agricultura! Care sunt proiectele dezvoltate ce spera sa le aduca o afacere de succes?

Inspectorii au dat amenzi pentru nerespectarea dispozițiilor legale

Cele mai constatate probleme sunt cele legate de nerespectarea dispozițiilor legate de timpul de muncă, neacordarea de liber în zilele de sărbătoare legală și neacordarea repausului săptămânal.

Citeste si: Care este cea mai bună făină pentru cozonac. Aluatul se va desface în fâşii! Reţetă simplă de Crăciun

„Ţinând cont de neconformităţile constatate atât în domeniul relaţiilor de muncă, cât şi al securităţii şi sănătăţii în muncă, Inspecţia Muncii va desfăşura, în continuare, acţiuni de control în unităţi care au ca obiect de activitate fabricarea produselor de brutărie, a produselor făinoase şi comerţ cu amănuntul al pâinii, al produselor de patiserie şi zaharoase, în magazine specializate. Apreciem că, printr-o activitate susţinută de îndrumare şi control al unităţilor, a urmăririi modului de realizare a măsurilor obligatorii dispuse în timpul campaniei, angajatorii verificaţi vor remedia deficienţele constatate, ceea ce va conduce la normalizarea relaţiilor de muncă, diminuarea cazurilor de muncă nedeclarată şi subdeclarată şi la reducerea incidenţei accidentelor de muncă”, a declarat Dantes Nicolae Bratu, inspector general de stat.

Citeste si: Painea de 1 leu nu mai costa 1 leu! Scumpirile vor continua in randul produselor de panificatie!


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si