Klaus Iohannis, prima reacție după ce Austria a respins aderarea României la Schengen

Președintele României susține că Austria a avut o atitudine regretabilă şi nejustificată, iar acest lucru riscă să afecteze unitatea şi coeziunea europeană.

Author: Diana Bostan joi 08 decembrie 2022 , 18:49

românia

România nu a intrat în Schengen

[Sursa foto: PixaBay]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Klaus Iohannis este dezamăgit de decizia Austriei și susține că: „aderarea la Schengen este obiectivul nostru strategic şi nu ne vom opri până nu îl vom atinge”. 

Președintele României susține că Austria a avut o atitudine regretabilă şi nejustificată

„Lipsa consensului de astăzi în ceea ce priveşte aderarea României la Schengen, pe fondul opoziţiei Austriei, este profund nedreaptă pentru ţara noastră şi cetăţenii români. România merita să primească un vot favorabil. O confirmă datele solide, rezultatele misiunilor recente de evaluare ale statelor membre şi instituţiilor europene.

Citește și: Primele reacții ale premierului Ciucă, după excluderea României la Schengen: „Doresc să încep prin a exprima profunda dezamăgire față de lipsa consensului”

Citeste si: S-a aflat identitatea individului care a împușcat un bărbat în fața unui bloc din Iași. Care a fost motivul atacului- kanald.ro

Citeste si: Armin Nicoară și-a confruntat tatăl în direct, după ani de tăcere: „De multe ori i-am spus că nu e copilul meu”- wowbiz.ro

Un singur stat membru a ales să ignore aceste realităţi şi să blocheze unanimitatea europeană, în mod inexplicabil şi dificil de înţeles pentru întreaga Uniune Europeană. Atitudinea regretabilă şi nejustificată a Austriei din cadrul reuniunii de astăzi riscă să afecteze unitatea şi coeziunea europene, de care avem atât de multă nevoie mai ales în actualul context geopolitic”, a declarat Klaus Iohannis, potrivit comunicatului de presă al Administraţiei Prezidenţiale.

Aderarea la Schengen rămâne unul dintre obiectivele României

Șeful statului a adăugat România va continua consolidarea securităţii interne a Uniunii Europene și le-a mulţumit tuturor statelor membre şi Comisiei Europene care au susținut aderarea țării noastre.

Citește și: România în Schengen? Consiliul JAI stabilește azi dacă intrăm în spațiul european fără frontiere

„Sprijinul şi solidaritatea exprimate azi au fost impresionante, reconfirmând aprecierea de care se bucură România în plan european. Dragi români, România nu se opreşte aici!  Aderarea la Schengen este obiectivul nostru strategic şi nu ne vom opri până nu îl vom atinge”, a conchis preşedintele Iohannis.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si