Generarea de conținut ilegal cu copii mici, chiar și bebeluși, a luat amploare de când Inteligența Artificială, AI, a permis crearea de imagini false. Pedofilii pare să utilizeze această funcție pentru a crea conținut cu minori, pe care, mai apoi, să le vândă sau să le utilizeze în mai multe scopuri ilegale.

Imaginile false aduc aceleași consecințe ca imaginile reale

Situația cu imaginile false cu minori, create de pedofili, este foarte frecventă în Marea Britanie. Autoritățile din Marea Britanie au luat măsuri, întrucât atât o imagine falsă cu conținut ilegal, cât și o imagine reală, vor avea aceleași repercursiuni pentru pedofili, pentru că, în ambele situații, pot degera în cazuri de abuz.

Conținutul creat cu minori este ilegal, menționează șeful departamentului care se ocupă cu protecția copilului din cadrul Poliției Naționale din Marea Britanie, Ian Critchley. Tot el avertizează că acest conținut fals, generat prin intermediul AI, îngreunează identificarea persoanelor acuzate de pedofilie.

Distribuirea pozelor sexualizate cu minori nu e interzisă în Japonia

În timp ce Marea Britanie ia măsuri împotriva pedofililor care generează conținut cu minori, în Japonia situația stă altfel. Distribuirea pozelor sau conținutului cu caracter sexual în care apar minori, indiferent că este real sau generat prin AI, nu este interzisă în Japonia.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Scenariul NATO pentru război cu Rusia în 2027. Care ar fi primele țări invadate de ruși- antena3.ro

Citeste si: Animalele care nu vor mai putea fi ucise. Fermele se vor închide. Angajații trebuie să își găsească alt loc de muncă- wowbiz.ro

Pedofilii profită de acest fapt și publică din ce în ce mai mult conținut un site japonez de distribuire a pozelor. Viralizarea pozelor pe site-ul în cauză se face prin adăugare de hastag-uri și cuvinte cheie, în funcție de materialul distribuit, iar mai multe poze și filmulețe trimit către link-uri cu conținut necenzurat de pe o aplicație americană, spun cei de la Sheepshank, potrivit spotmedia.ro.

Citește și: VIDEO- Alternative inteligente ale aerului condiționat: Românii sunt inventivi pentru a menține confortul termic în timpul caniculei

Aplicația americană neagă acuzațiile aduse

Cu peste 250,000 de abonați, site-ul american are o cifră de afaceri estimată la peste 4 miliarde de de dolari. Abonații acestuia plătesc un abonament lunar de 3,95 dolari la diverși creator pentru a le susține conținutul creat. Imaginile cu minori, bebeluși și copii mici sunt vândute la prețuri diferite în funcție de conținut și de creator. Într-o anchetă BBC, site-ul american a declarat că șterge conținutul cu caracter de pedofilie și că nu susține astfel de imagini cu caracter obscen, indiferent că este real sau generat prin intermediul AI, conform spotmedia.ro.

Citește și: Ursuleții de pluș dotați cu inteligență artificială ar putea citi copiilor povești personalizate înainte de culcare


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si