Se vor interzice sau nu defrișările în România? Solicitarea făcută de Avocatul Poporului

Avocatul Poporului cere Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă să evalueze posibilitatea sistării tăierilor de pădure pe perioada stării de urgenţă şi intensificarea controalelor în păduri.

A.M.S., miercuri 08 aprilie 2020 , 16:04

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Avocatul Poporului a transmis, miercuri, că s-a autosesizat cu privire la defrişarea terenurilor forestiere şi solicită Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă să evalueze posibilitatea sistării tăierilor de pădure pe perioada stării de urgenţă şi intensificarea controalelor în păduri.

”Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu referitor la defrişările masive ale terenurilor forestiere, şi a solicitat ministerului afacerilor interne, în calitate de preşedinte al Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă, să analizeze împreună cu Ministerul Apelor şi Pădurilor şi cu Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva, luarea în considerare a sistării tăierilor de pădure pe perioada stării de urgenţă şi intensificarea controalelor în păduri de către reprezentanţii Gărzilor Forestiere, împreună cu forţele de ordine, şi efectuarea în trafic a activităţilor/controalelor specifice pe linie de control silvic”, a transmis, miercuri, Avocatul Poporului.

interzicerea defrisarilor  in romania - Avocatul Poporului

Citeste si: Ordonanța 8, în pregătire. Ce se știe până acum despre noile măsuri care vor fi luate

Ce spune ministrul Mediului despre interzicerea defrisărilor?

Ministrul Mediului, apelor şi pădurilor, Costel Alexe, a afirmat, marţi, că măsura interzicerii tăierilor legale pe durata stării de urgenţă, propusă de deputatul independent Marius Bodea, nu ar fi benefică pentru oameni, mediu şi economie şi, mai mult, pe plan social, măsura ar afecta 3,5 milioane de gospodării din România, care se încălzesc cu lemne, iar peste 100.000 de oameni vor intra în şomaj tehnic sau vor fi concediaţi.

interzicerea defrisarilor  in romania - Avocatul Poporului

Citeste si: Se închid sau nu spitalele private? Anunțul făcut de Raed Arafat

Deputatul independent Marius Bodea a anunţat că a depus luni un proiect de lege în Parlament privind interzicerea tăierii pădurilor pe perioada stării de urgenţă, invocând faptul că "jaful din păduri înfloreşte în plină pandemie“.

Marius Bodea afirmă, într-un comunicat de presă, că a iniţiat acest proiect după ce săptămâna trecută a fost înregistrat "un nivel record de exploatare a pădurilor“.

Citeste si: Coronavirus. Anunțul făcut de Adrian Streinu-Cercel! Când am putea ieși din casă: „15 mai e vârf de incidență. Avem nevoie de încă…”

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si