Intr-o localitate din Banat oamenii trebaluiesc de zor. Se pregatesc de vot mai ceva ca de Revelion: "Cum e omul gospodar, asa trebuie sa fie si primarul"

Nu degeaba se spune că Banatu-i fruncea. Harnici nevoie mare, locuitorii din vestul ţării se pregătesc pentru alegeri. La ţară, oamenii trebăluiesc de zor în gospodării, ba mai mult, şi-au pregătit hainele de sărbătoare pentru vot. ##VIDEO4540##

vineri 03 iunie 2016 , 19:53

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

„Acum imi iau hainele sa ma pregatesc pentru alegeri, dar nu stiu pe care sa-l iau. Hainele de duminica, de sarbatoare”, spune o femeie din Peciu Nou.

A inceput numaratoarea inversa. In mai putin de 48 de ore, localnicii din Peciu Nou vor pune stampila pe favoritul lor. O zi de-o asemenea insemnatate, cum numai o data la patru ani apuci, nu trebuie sa te prinda cu praful de doua degete pe mobila ori cu peretii nevaruiti. Pana si calul din grajd e ferchezuit.

Si pentru ca omul gospodar de la strada se vede, in gradini, iarba si florile sunt aranjate la linie: „Fac curatenie la flori, aranjez un pic curtea, strada sa o aranjez. Sectia de vot e aproape si trebuie sa fie curat, aranjat ca trece lumea pe la strada”.


Satenii nu-si mai vad capul de treaba si abia au timp sa respire. Cea mai grea misiune pentru doamne nu e datul cu matura prin curte, ci alegerea tinutei. Cum gura lumii nici pamantul n-o astupa, vor sa tina sus stacheta, asa ca isi scot de la naftalina cele mai bune haine.

Aranjati sau nu, duminica, 5 iunie, toti romanii sunt asteptati la vot. Desciderea urnelor se va face la ora 7 dimineata, iar inchiderea lor va fi la ora 9 seara, punct.

 

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si