Acestea sunt facute din tarate de grau si pot fi mancate fara probleme. Varianta reprezinta o gura de aer pe o piata mult prea poluata.
Sute de kilograme de plastic sunt aruncate dupa festivalurile de street food, poluand si mai tare un mediu inconjurator chinuit.
Organizatorii de evenimente vor sa ii convinga pe comercianti sa ofere mancarea doar in farfurii eco, prietenoase cu mediul.
Citeste si: Liviu Dragnea este dat disparut! Nimeni nu mai stie nimic de liderul PSD! Ce spun colegii de partid
Un restaurant din Cluj le foloseste deja. "Le folosim deja de doi ani, asta e al treilea an in care le folosim. Le folosim mai mult pentru partea de mancare stradala la festivalurile la care participam cu food truck-ul nostru.", spune cel care utilizeaza acest tip de vesela.
Farfuriile sunt facute doar din tarate de grau.
Cei care au adus acest concept in tara noastra sunt sotii Lichtenberg.
Ei au incheiat un contract cu firma poloneza care produce aceste tacamuri, dupa ce au descoperit produsul in Polonia.Clujenii sunt singurii din tara care comercializeaza aceste tacamuri. Cu timpul au reusit sa convinga cat mai multi oameni ca produsul este prietenos cu mediul si ca merita cumparat.
Citeste si: Par mama și fiu, dar în spatele imaginilor se ascunde o poveste ULUITOARE
Produsul este realmente genial. Sa reusesti sa faci dintr-un rebut, dintr-o materie prima care se transforma din furaje pentru animale sa faci un produs alternativ la plasticul de peste tot, e absolut genial.
O farfurie costa aproximativ un leu, adica de doua ori mai mult decat varianta din plastic. Producatorii dau insa asigurari ca este o varianta mult mai sanatoasa, dar si ecologica.