Președintele României, Klaus Iohannis, și-a transmis gândurile cu privire la persoanele decedate în Turcia în urma cutremurului.

„Gândurile noastre se îndreaptă către familiile victimelor și către toți cei afectați de cutremurele catastrofale din Turcia. În numele României și al cetățenilor români, am semnat astăzi în cartea de condoleanțe deschisă la Ambasada Turciei din București.

Citește și: UPDATE. Cutremur în Turcia. Bilanțul victimelor a ajuns la peste 11.000 de morți și 35.000 de răniți. A fost declarată stare de urgență timp de trei luni în 10 provincii din Turcia

Suntem solidari cu poporul turc, iar salvatorii noștri și personalul medical se află deja la locul dezastrelor pentru a căuta și ajuta supraviețuitorii. Le transmitem însănătoșire grabnică persoanelor rănite și dorim poporului turc să găsească puterea de a depăși aceste momente dramatice”, a transmis președintele, într-o postare pe Facebook.

Cum poți semna în cartea de condoleanțe

Cetățenii sunt așteptați să fie solidari în momentele grele din urma celor două cutremure.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

„În urma cutremurelor care au avut loc în țara noastră, afectând peste 10 județe, au fost declarate șapte zile de doliu național.

Cu acest prilej, în perioada 7-10 februarie, la ambasadă se va deschide o carte de condoleanțe.

Citește și: Alți 13 cetățeni români vor fi aduși în țară cu o aeronavă militară

Cetățenii noștri și membrii comunității turco-tătare pot veni pentru a semna în cartea de condoleanțe, după cum urmează: astăzi, 7 februarie, între orele 14:00 – 17:00; în perioada 8-10 februarie, între orele 10:00 – 15:00.

De asemenea, cei care doresc să transmită un mesaj virtual de condoleanțe, o pot face la adresa [email protected]”, se arată într-o postare pe Facebook a Ambasadei Republicii Turcia la București.

Marcel Ciolacu și-a transmis solidaritatea cu partenerul NATO

„Am semnat astăzi în Cartea de condoleanțe deschisă la Ambasada Republicii Turcia la București în memoria victimelor cumplitei tragedii care s-a abătut asupra acestei țări. L-am asigurat pe Excelența Sa, domnul Ambasador Özgür Kıvanç Altan de solidaritatea noastră deplină și am transmis condoleanțe pentru familiile îndoliate și adânca noastră compasiune pentru toate persoanele afectate de acest dezastru natural ”, a afirmat Marcel Ciolacu, potrivit unui mesaj publicat pe pagina sa de Facebook.

Citeste si: Culiță Sterp, amintiri traumatizante din copilărie: „Râdeau copiii de mine.”- kfetele.ro

Citeste si: Descoperirea macabră în Timiș. Un tânăr de 24 de ani, gasit mort pe un câmp. Ar fi fost împuşcat în gât- radioimpuls.ro

Citește și: VIDEO. Doi gemeni de 1 an și jumătate, salvați de sub dărâmături la 40 de ore după cutremurul din Turcia

„Îi mulțumesc și reprezentantului comunității turce din Parlamentul României, domnul deputat Iusein Ibram, pentru că a fost alături de mine în spiritul strânselor legături de prietenie care unesc popoarele noastre”, a completat președintele Camerei Deputaților și al Partidului Social Democrat.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si