Iohannis, după întâlnirea cu reprezentanţii mediului de afaceri: „România va ieşi cu bine din această criză. Un obiectiv fundamental este creşterea masivă a investiţiilor publice”

Preşedintele Klaus Iohannis a avut, marţi, o întâlnire cu reprezentanţii mediului de afaceri, pe tema repornirii economiei, iar la finalul acesteia a ţinut să transmită un mesaj de încredere companiilor şi investitorilor. ”România va ieşi cu bine din această criză”, a afirmat şeful statului, care a precizat că un obiectiv fundamental va fi creşterea investiţiilor.

G.B., marți 05 mai 2020 , 17:24

iohannis românia criză
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

UPDATE: Preşedintele Klaus Iohanis s-a referit, marţi, într-o declaraţie de presă, la relansarea economiei.

”Am avut în această după-amiază o întâlnire cu reprezentanţi ai mediului de afaceri, întrucât preocuparea noastră, a tuturor, este repornirea economiei după această stare de urgenţă. Am discutat despre eforturile companiilor din România de a se adapta situaţiei de criză pe care o traversăm, dar şi despre cum vede mediul de afaceri reluarea activităţilor şi relansarea economiei noastre. Antreprenorii au probleme reale provocate de epidemie şi nu pot fi lăsaţi singuri, au nevoie de implicarea şi sprijinul autorităţilor. Tocmai de aceea, chiar înainte de decretarea stării de urgenţă, am susţinut crearea unui grup de lucru interinstituţional, cu specific economic, la nivelul Guvernului, unde mediul de afaceri participă în mod activ. Şi asta se vede în rezultatele concrete ale acestui dialog, măsurile luate de Guvern până în prezent venind în sprijinul întreprinzătorilor”, a spus şeful statului.

Citeste si: Karina si Andrei, declaraţii emoţionante, aseară, la "FanArena"

Citeste si: Horoscop 6 mai 2020. Mare grijă la tentaţiile acestei zile pentru că eşti gata să faci o mare greşeală!

Citeste si: Prim pas în dezvoltarea unui tratament împotriva COVID - 19

Iohannis, după întâlnirea cu reprezentanţii mediului de afaceri: „România va ieşi cu bine din această criză. Un obiectiv fundamental este creşterea masivă a investiţiilor publice”

Potrivit acestuia, în perioada următoare, eforturile se vor concentra pe redeschiderea graduală a sectoarelor economice care s-au aflat sub incidenţa restricţiilor.

iohannis românia criză

”Împreună cu partenerii de dialog social, vom identifica măsurile necesare astfel încât reluarea activităţilor economice să se facă în condiţii de siguranţă pentru toţi angajaţii. Protejarea sănătăţii românilor rămâne obiectivul nostru principal, indiferent că vom avea măsuri de distanţare socială mai severe sau mai lejere. Din păcate, pericolul nu a trecut şi nu există elemente care să ne arate că virusul va dispărea de la sine într-un orizont de timp apropiat. Din acest motiv, redeschiderea activităţii în sectorul restaurantelor, hotelurilor, turismului şi a serviciilor se va realiza gradual, cu respectarea unor măsuri clare de protecţie sanitară”, a mai declarat Klaus Iohannis.

Citeste si: Vești excepționale din Italia! „Terapia cu plasmă funcționază!”

Potrivit acestuia, pachetul măsurilor economice adoptate de România în perioada stării de urgenţă s-a concentrat pe menţinerea locurilor de muncă şi pe susţinerea sectoarelor economice cele mai afectate.

”Vom păstra şi după 14 mai sprijinul pentru acordarea şomajului tehnic, dar vom introduce şi noi măsuri privind munca flexibilă, care să permită reluarea activităţii sectoarelor afectate direct sau indirect, cu obiectivul evident al păstrării locurilor de muncă. De asemenea, vor continua să fie aplicate schemele de ajutor de stat, cum sunt cele destinate Întreprinderilor Mici şi Mijlocii, dar vom avea în vedere scheme de sprijin şi pentru companiile mari care au fost afectate de criză şi al căror aport este esenţial pentru relansarea economiei”, a mai declarat preşedintele.


Distribuie acest articol pe Facebook si poti castiga un telefon de ultima generatie!
Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si