Șefa Direcției Valutare a lui Nicolae Ceaușescu are o avere fabuloasă! Zoe Ghinescu, care va candida pentru un post de consilier, are 5 apartamente și 4 case! EXCLUSIV

Zoe Ghinescu va candida la alegerile locale 2020, din partea ALDE, pentru Consiliul Local Sector 1.

Author: Matei Vaihan vineri 18 septembrie 2020 , 19:15

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Numele Zoei Ghinescu a apărut în prim-plan după ce în presă s-a dezvăluit că va paricipa la alegerile locale, din partea ALDE, partidului Călin Popescu Tăriceanu.

Ghinescu a fost trezorieră a ALDE, dar, înainte de 1989, a ocupat o funcție importantă în regimul comunist al lui Nicolae Ceaușescu, aceea de director al Direcției Valutare. Zoe Ghinescu și-a depus recent declarația de avere, care demonstrează că are o situație materială excelentă. Astfel, ea deține două terenuri agricole (unul cu o suprafață de 8,5 hectare), dar și două terenuri intravilane.

Nicolae Ceaușescu
Nicolae Ceaușescu a fost președintele României până în 1989, fiind executat în timpul Revoluției

Portofoliul imobiliar impresionant este completat de 5 apartamente și două case de locuit în București, o casă la Afumați și o casă de vacanță la Breaza! Fosta șefă a Direcției Valutare are 47.000 de euro și 7.000 de lei în conturi. Ghinescu a împrumutat cu 230.000

de lei o persoană fizică și a investit 100.000 de lei în titluri de stat. La venituri anuale, Ghinescu a completat că a încasat 62.000 de lei, în calitate de coonsilier la Autoritatea Electorală Permanentă, 90.000 de lei ca pensie și 80.250 lei ca membru în Consiliul de Administrație al Electrocentrale Grup.

Citeste si: A colaborat Mugur Isărescu cu Securitatea? Procesul începe azi la Curtea de Apel Bucureşti

Citeste si: Alegeri Locale 2020. Câți bani câștigă fiecare membru în parte al unei secții de votare

Citeste si: Ilan Laufer și-a pierdut toată averea în doar trei ani! Vezi cum au dispărut o casă, un teren, șapte apartamente, o mașină și ceasurile de lux ale candidatului la Primăria Capitalei! EXCLUSIV

Zoe Ghinescu
Zoe Ghinescu, între alți susținători ai ALDE

Zoe Ghinescu a avut venituri lunare de peste 19.000 de lei

În total, Ghinescu a  încasat 232.250 lei, adică 19.354 lei pe lună. Newsweek.ro a dezvăluit că Ghinescu și-a început activitatea ca șef serviciu financiar contabil la Întreprinderea de Comerț Exterior Romagrimex. A lucrat acolo până în 1982, an în care a început cursurile de specialist în comerț exterior la Academia „Ștefan Gheorghiu“, școala de cadre pentru Partidul Comunist Român. O dată cu începerea specializării, a fost numită în funcția de director la Direcția Eficiență și Prețuri din cadrul Ministerului Comerțului Exterior.

Din 1986, a devenit Director Direcția Valutară, unde coordona toate plățile în valută ale României, întocmea și urmărea balanța de plăți externe, încheierea acordurilor cu țările socialiste, dar și recuperarea datoriilor externe. În 1990, a fost numită consilier al ministrului de Comerț Exterior, Nicolae M. Nicolae. Apoi, Ghinescu a ocupat mai multe funcții în cadrul unor bănci.

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si