Europa se confruntă cu o creștere bruscă a prețurilor la energie electrică, în parte din cauza cererii puternice, la care se adaugă temerile legate de aprovizionarea cu gaze naturale din Rusia și de nivelurile scăzute de depozitare a gazelor, ceea ce a dus la creșterea vertiginoasă a facturilor consumatorilor.

Citeste si: Prețuri imense la energia electrică de la 1 ianuarie 2022! Anunțul făcut de furnizori

„Cred că guvernul va merge în această direcție”

Guvernele din întreaga Europă caută modalități de atenuare a creșterilor de prețuri pentru a ajuta familiile și industria. citeste mai mult

„Cred că guvernul va merge în această direcție”, a declarat Giancarlo Giorgetti când a fost întrebat dacă Roma va majora impozitul pe profit pentru astfel de companii, așa cum a făcut în 2008, când a avut loc o creștere a prețului petrolului.

„Profiturile suplimentare trebuie să contribuie cumva la impozitarea generală pentru a permite luarea de măsuri pentru a-i ajuta pe cei mai puțin avuți"

Citeste si: VIDEO| Scumpirile sunt cea mai mare frică a românilor, chiar și acum în pandemie, arată studiile

Ce trebuie să facă socitetățile care beneficiat de creșterea prețurilor 

Premierul Mario Draghi a declarat luni că societățile care au beneficiat de creșterea prețurilor ar trebui să împartă profiturile cu societatea.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Roma a cheltuit deja peste 8 miliarde de euro în total din iulie pentru a limita creșterea facturilor la energie.

În octombrie anul trecut, Spania a declarat că majorarea costurilor cu energia electrică avantajează în mod nedrept companiile energetice și a propus o recuperare a profiturilor, pentru ca apoi să revină asupra unora dintre măsuri.

Citeste si: Au vrut să fie primii la plata taxelor

 

 

 

 

 

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si