Prețuri imense la energia electrică de la 1 ianuarie 2022! Anunțul făcut de furnizori

Furnizorii de energie electrică din România anunță creșteri cu peste 80% în anumite zone.

Author: M.A. vineri 31 decembrie 2021 , 11:46

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Mai bine de 3,5 milioane de consumatori casnici, afectați de scumpiri

Astfel, de la 1 ianuarie 2022, prețurile în ceea ce privește energia electrică vor suferi creșteri considerabile. Afectate vor fi în principal persoanele care au rămas în seriviciu universal. 

Piața de energie s-a liberalizat în urmă cu un an. De la acel moment, clienții casnici au fost împărțiți în două categorii. O parte dintre aceștia au ales o ofertă de pe piața concurențială, în timp ce ceilalți nu au făcut nicio alegere și plătesc așa numițul preț stabilit de serviciul universal, potrivit  Economica.net.

Ceea ce trebuie să știe toți români este însă faptul că prețurile la energia electrică pentru serviciul universal se modifică de două ori pe an. Pe 1 iulie 2021 a fost ultima dată când a avut loc o astfel de schimbare. Următoarea modificare va avea loc în prima zi a noului an.

Furnizorii au anunțat oficial creșteri subtanțiale. Prețurile pentru energia electrică vor fi însă compensate de stat până la 1 aprilie 2022.

Citeste si: Prețurile la gaze naturale și electricitate au scăzut în Europa

Prețuri imense la energia electrică de la 1 ianuarie 2022! Anunțul făcut de furnizori

Prețuri imense la energia electrică de la 1 ianuarie 2022! Anunțul făcut de furnizori

[Sursa foto: PixaBay]

Energia electrică, mai scumpă de la 1 ianuarie. Prețurile stabilite de fiecare furnizor în parte

Vă prezentăm prețurile de serviciu universal valabile pentru fiecare dintre cele opt zone de rețea din România. 

Campioni în ceea ce privește scumpirile sunt furnizorii din regiunile Transilvania Nord și Oltenia, acolo unde se vor înregistra creșteri de până la 87%, respectiv 89%.

La polul opus se clasează furnizorul pentru Moldova, acolo unde creșterea este de 58%. 

Citeste si: Programul "Casa Verde" pentru Fotovoltaice începe astăzi. Cum îți poți instala panouri solare

Lista completă:

Muntenia Sud (Municipiul București, județele Ilfov și Giurgiu): creșteri de 82% în ceea ce privește prețul final. Noul preț de serviciu universal al Enel Energie Muntenia, furnizorul tradițional al zonei, este de 1,37 lei/kWh, preț final, care include toate taxele și tarifele de rețea. Până în prezent, 31 decembrie, prețul era de 0,75 lei/kWh. Modificările se vor produce de la 1 ianuarie 2022.

Moldova (judeţele Bacău, Vaslui, Iaşi, Neamţ, Suceava şi Botoşani): creşteri de 58%

În această zonă, furnizorul tradițional de energie electrică pentru clienții casnici este E.On Energie. Reprezentanții companiei au anunțat noul preț de serviciu universal cu toate tarifele de rețea și taxe incluse care va ajunge, de la 1 ianuarie 2022 și până la 1 iulie 2022, la valoarea de 1,30 lei/kWh. Până la 31 decembrie, prețul stabilit era de 0,82 lei/kWh.

Banat (judeţele Arad, Timişoara, Hunedoara şi Caraş-Severin): creşteri de 72%  

Enel Energie este furnizorul tradițional al zonei. De la 1 ianuarie, taxa stabilită de Enel Energie este de 1,38 lei/kWh. Până la 31 decembrie, prețul era de 0,80 lei/kWh.

Dobrogea (judeţele Constanţa, Tulcea, Ialomiţa şi Călăraşi): creşteri de 71% 

Enel aplică o taxă de 1,42 lei/kWh de la 1 ianuarie. Până la 31 decembrie, prețul era de 0,83 lei/kWh.

Transilvania Nord (judeţele Bihor, Bistriţa-Năsăud, Cluj, Maramureş, Satu Mare, Sălaj): creşteri de 87% 

Electrica Furnizare anunță noul preț de serviciu universal pentru 1 ianuarie 2022, care ajunge la 1,5 lei/kWh. Până la 31 decembrie, prețul era de 0,80 lei/kWh.

Oltenia (judeţele Teleorman, Argeş, Olt, Dolj, Gorj şi Mehedinţi): creşteri de 89%

CEZ Vânzare anunță prețurile pentru zona Olteniei. Astfel, de la 1 ianuarie intră în vigoare prețul de 1,61 lei/kWh. Până la 31 decembrie, prețul era de 0,85 lei/kWh.

Transilvania Sud (judeţele Brasov, Alba, Harghita, Covasna, Sibiu, Mures): creşteri de 85% 

Electrica Furnizare anunță un preț de 1,5 lei/kWh aplicabil de la 1 ianuarie. Până la 31 decembrie, prețul era de 0,81 lei/kWh.

Muntenia Nord (judeţele Brăila, Buzău, Dâmboviţa, Galaţi, Prahova, Vrancea): creşterei de 84% 

Electrica Funizare va stabili de la 1 ianuarie un preț de 1,51 lei/kWh. Până la 31 decembrie, prețul era de 0,82 lei/kWh.

Citeste si: Cum să te asiguri că facturile la gaz și curent reflectă mereu consumul real

Benzina și motorina se scumpesc și ele de la 1 ianuarie

Efectul majorării accizelor de către Guvern face ca prețul combustibilului să crească în 2022. Litrul de benzină dar și cel de motorină va fi cu 7,7 bani mai scump.

Astfel, pentru benzina fără plumb, nivelul accizei crește cu 65,59 lei (3,55%), de la 1.827,13 lei pentru 1.000 de litri de benzină la 1.892,72 lei. 

În ceea ce privește motorina, acciza crește cu 60,11 lei (3,28%), de la 1.674,55 lei la 1.734,66 lei.


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Copil de 5 ani, lovit de o mașină de poliție. Minorul era nesupravegheat și a ieșit în... Copil de 5 ani, lovit de o mașină de poliție. Minorul era nesupravegheat și a ieșit în fugă din curtea casei în stradă
spotmedia.ro
Cum a devenit un fost poliţist din Suceava un fotograf apreciat de National Geographic Cum a devenit un fost poliţist din Suceava un fotograf apreciat de National Geographic
spotmedia.ro
Un leu de mare a fost vindecat de epilepsie folosindu-se neuroni de la o altă specie de... Un leu de mare a fost vindecat de epilepsie folosindu-se neuroni de la o altă specie de animal
b1.ro
Unde se grăbea polițistul atunci când a lovit-o mortal pe Raisa, pe trecerea de... Unde se grăbea polițistul atunci când a lovit-o mortal pe Raisa, pe trecerea de pietoni. Noi detalii din anchetă (VIDEO)
ziareonline.ro
Ce s-a ales de fiica Adrianei Iliescu. Eliza a împlinit 17 ani! Este o adevărată... Ce s-a ales de fiica Adrianei Iliescu. Eliza a împlinit 17 ani! Este o adevărată domnișoară
infoactual.ro
Conflict privind acordarea burselor de merit. Ce reclamă reprezentanții elevilor Conflict privind acordarea burselor de merit. Ce reclamă reprezentanții elevilor
evz.ro
Începe războiul? Rușii lansează o undă de șoc la frontiera cu Ucraina. Mișcări masive... Începe războiul? Rușii lansează o undă de șoc la frontiera cu Ucraina. Mișcări masive de trupe
doctorulzilei.ro
Doza booster, la patru luni de la prima schemă de vaccinare. Valeriu Gheorghiță:... Doza booster, la patru luni de la prima schemă de vaccinare. Valeriu Gheorghiță: Această modificare va fi disponibilă începând de luni, 17 ianuarie
romaniatv.net
E CUTREMUR! Anamaria Prodan a publicat imaginile necenzurate E CUTREMUR! Anamaria Prodan a publicat imaginile necenzurate
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si