Secţia pentru judecători în materie disciplinară a CSM a dezbătut, luni, cazul judecătorului Cristi Dănileţ şi a respins una dintre acţiunile Inspecţiei Judiciare, dar a admis o alta.

Citeste si: Achizițiile de teste de salivă pentru elevi, verificate de Corpul de control al premierului Ciucă

Judecătorul a fost exclus din Magistratură din cauza postărilor sale de pe TikTok 

,,Cu majoritate, respinge cererea de repunere pe rol a cauzei formulată de pârâtul Danileţ Cristi Vasilică – judecător în cadrul Tribunalului Cluj, ca neîntemeiată.

Cu majoritate, respinge excepţia nulităţii absolute a acţiunii disciplinare invocată de pârât, ca neîntemeiată. Cu unanimitate, respinge acţiunea disciplinară formulată de Inspecţia Judiciară împotriva domnului Danileţ Cristi Vasilică – judecător în cadrul Tribunalului Cluj pentru fapta constând în exprimarea unor opinii în lucrarea 900 de zile de asediu neîntrerupt asupra magistraturii române”, este decizia luată de mgistrați în cadrul şedinţei desfășurate luni.  

Totodată, cu majoritate, admite acţiunea disciplinară formulată de Inspecţia Judiciară împotriva domnului Danileţ Cristi Vasilică – judecător în cadrul Tribunalului Cluj pentru fapta constând în manifestările în care pâra în mediul online. 

Judecătorul Cristi Dănileţ a fost din Magistratură din cauza postărilor sale de pe TikTok. Decizia nu este definitivă

Citeste si: Emmanuel Macron și Viktor Orban, vizită la Budapesta. Vechi adversari, își afișează alianța în domeniile nuclear şi apărării

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."- wowbiz.ro

,,Cu majoritate, (...) aplică domnului Danileţ Cristi Vasilică – judecător în cadrul Tribunalului Cluj, sancţiunea disciplinară constând în „excluderea din magistratură” pentru săvârşirea abaterii disciplinare prevăzute de art.99 lit. a) din acelaşi act normativ. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare la Completul de 5 judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie”, se mai precizează în hotărârea Secţiei pentru judecător în materia discuplinară. Decizia a înregistrat mai multe opinii separate, astfel:  

,,Cu opinie separată în sensul admiterii cererii de repunere pe rol a cauzei formulată de pârâtul Danileţ Cristi Vasilică – judecător în cadrul Tribunalului Cluj.  

Cu opinie separată în sensul admiterii excepţiei nulităţii absolute a acţiunii disciplinare motivată de depăşirea termenului de efectuare a verificărilor prealabile şi de încălcarea repartizării aleatorii.  

Cu opinie separată în sensul respingerii în totalitate a acţiunii disciplinare formulată de Inspecţia Judiciară împotriva domnului Danileţ Cristi Vasilică – judecător în cadrul Tribunalului Cluj pentru săvârşirea abaterii disciplinare prevăzute de art.99 lit. a) din Legea nr. nr.303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată.  

Cu opinie separată doar în ceea ce priveşte individualizarea sancţiunii, respectiv în sensul aplicării domnului Danileţ Cristi Vasilică – judecător în cadrul Tribunalului Cluj a sancţiunii disciplinare constând în „diminuarea indemnizaţiei de încadrare lunare brute cu 25% pentru o perioadă de 1 an” pentru săvârşirea abaterii disciplinare prevăzute de art.99 lit. a) din Legea nr.303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată, cu modificările şi completările ulterioare”, se menționează în Hotărârea CSM.

Citeste si: Cât au plătit Tavi Clonda și Gabriela Cristea pentru o cursă de la aeroport la Paris? „Tavi a insistat să nu lăum mașină. Ne-a costat ceva aventura asta de la aeroport până la hotel.”- kfetele.ro

Citeste si: Oana Moșneagu și Vlad Gherman, regrete după nunta de vis. Ce ar schimba dacă ar putea: ”Ne-am cam grăbit”- radioimpuls.ro

Citeste si: Avertismentul ministrului Sănătății despre antivirale pentru tratarea COVID-19: ,,Sunt toxice. Se soldează cu hepatită cronică”

Cum reacționat Cristi Dănileț, după decizia de excludere a CSM

Judecătorul Cristi Dănileț a anunţat deja că va ataca decizia.  

,,Azi s-a decis excluderea mea din magistratură de către CSM pentru doua filmuleţe publicate anul trecut pe TikTok: într-unul tai gardul, în celălalalt curăţ o piscină.

Nu am făcut atunci nicio afirmaţie în legătură cu justiţia şi imaginile nu au legătură cu profesia. Este fix viaţa prea privată pentru care nu înţeleg să dau socoteală nimănui. Abaterea reţinută este „conduita prin care se aduce atingere imaginii justiţiei”. Soluţia s-a luat cu majoritate de voturi, căci unii membri CSM au găsit că sunt reale neregulile invocate de mine referitoare la modul în care s-a realizat cercetarea de către Inspecţia Judiciară. Evident, voi formula recurs la ICCJ şi sunt sigur că se va remedia această soluţie”, a declarat judecătorul. 

Citeste si: Nu o să-ți vină niciodată să crezi cu ce se ocupa Vladimir Putin înainte să devină președintele Rusiei: ,,Uneori trebuia să câștig puțini bani în plus”


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si