Jurnalul unei eleve de clasa a VII-a face senzatie printre internauti. Ce postari face Anna, o eleva din Targoviste, de si-a scos din minti toti profesorii

Postarile pe retelele de socializare ale unei tinere de 14 ani care invata la Scoala Coresi din Targoviste i-au facut pe internauti sa explodeze de fericire, iar pe profesorii sa isi iasa din minti.

C.I.P., luni 20 februarie 2017 , 13:46

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Anna este eleva in clasa a VII si tine pe net un jurnal prin care spune ce se intampla in scoala ei, lucru care, dupa parerea unora, nu este deloc etic. Tanara face postari despre pataniile pe care le are la clasa si vorbeste despre ce o nemultumeste la profesorii de la scoala ei.

Postarile sunt diverse si, mai jos, o sa redam cateva dintre ele:

DESPRE PROFESORI

Vreau sa va spun ca nu exista materii urate sau grele sau elev prost, ci doar profesori nepriceputi, incompetenti, care isi fac meseria in sila sau cu rautate sau care intentionat predau prost pentru a forta copiii sa mearga la pregatire. Am avut timp de 2 ani un profesor de biologie foarte deosebit. Nu era prea agreat de ceilalti profesori pentru ca il iubeau mult copiii si-l dadeau exemplu, iar cum profesorii in general trebuie sa fie stiuti de frica el nu se incadra in peisaj. Prin comportamentul dumnealui ii punea intr-o lumina proasta pe ceilalti profesori. Avea niste metode simple si foarte eficace de predare bazate pe respect reciproc si colaborare cu elevii. Nu cauta sa dezvolte o relatie de subordonare cu noi, cum fac ceilalti profesori. in zilele in care aveam biologie uitam de supararile de la alte ore. Chiar daca aveam o ora reusita la alta materie era eclipsata de ora dumnealui. La ora de biologie nu se vorbea, nimeni nu chiulea si pana si "elevii-problema" ai clasei erau impecabili si stiau materia. Mi-e dor de dumnealui, de atmosfera pe care o putea crea si de modul in care se desfasurau orele. Materia era predata ca o poveste. Cand a plecat din scoala mai aveam putin si plangeam toti. Nici dupa un an nu ne-am impacat cu ideea ca nu ne va mai fi profesor. La ultima ora de biologie i-am facut cadou un tablou pictat de mine (pe atunci pictam) si intentionez sa il vizitez dar pana acum nu am reusit sa-i aflu adresa. Toti profesorii se vaita ca meseria lor este foarte dificila. E greu sa stapanesti 35 de copii, e greu sa te lupti cu educatia cu care vine fiecare de acasa si e greu sa-i faci sa priceapa materia. Dumnealui isi facea in asa fel meseria incat parea totul foarte simplu. Avea 70 de ani."

DESPRE SEFUL CLASEI

"De multe ori, profesorii cer parerea elevilor in legatura cu diferite lucruri. Dar, daca parerea noastra nu coincide cu ce vor ei sa auda, atunci recurg la orice metode (minciuna ,inselatorie) ca sa fie ca ei si nu ca noi. Exista o practica total nepedagogica in scoli de a ierarhiza elevii din clasa pe alte criterii decat rezultatele la invatatura. Astfel, exista functia de sef al clasei .seful clasei nu are niciun rost ,evident ,dar fiecare clasa trebuie sa aiba un sef.    La inceputul semestrului am fost pusi de diriginta sa alegem un sef al clasei. Noi am ales un coleg care nu era prea simpatizat de diriginta .I-a picat fata cand a vazut pe cine am ales. Peste o saptamana ,a venit si ne-a prostit in fata spunand ca seful clasei e altcineva -un preferat de-al ei- pentru ca "nu ati numarat bine voturile". I-am spus ca e josnic ceea ce face ,dar nu ne-a luat in seama. Acum avem alta diriginta care ne-a intrebat daca vrem sa schimbam seful clasei. I-am spus ca da ,si ca il vrem inapoi pe cel pe care l-am ales. A dat din cap dezaprobator ,spunand ca nu e potrivit. De ce ne-or mai fi cerand parerea daca nu tin cont de ea nu am inteles nici pana in ziua de azi.  Asa cum am mai spus, am refuzat sa merg la orice olimpiada. Marti a venit profesoara de engleza cu niste fise la ora .Catorva elevi ne-a dat sa lucram fisele si cu ceilalti a lucrat altceva. Astazi a venit intr-o pauza sa ne felicite pe cei care s-au calificat la faza urmatoare a olimpiadei de engleza. Deci, fara sa stiu, am participat la olimpiada. Sunt programata sambata la etapa urmatoare unde bineinteles n-o sa ma duc. Cam atat pentru acum, ne auzim data viitoare. Stati linistiti ca nu dureaza mult pana cand o sa scriu iar. intr-a VII-a deja se adunasera cam multe. si-a mai facut un parinte curaj si a reclamat-o pentru ca i-a umilit si batjocorit copilul pentru ca a intarziat la ora, tata a mai reclamat niste abuzuri si de vreo trei luni ne da pauza si se comporta normal.    Sa vedem cat tine minunea, ca nu poate sa reziste prea mult fara a-si arata dispretul fata de elevi, e impotriva firii dumneaei.    Trebuie sa spun ca, in ciuda acestor intamplari, nu am fost persecutata de niciun profesor cu care am avut discutii in contradictoriu iar profesoara de matematica a fost in general corecta cu mine"

DESPRE PROFESOARA DE MATEMATICA

"Profesoara mea de matematica are un comportament dominant si cat se poate de ipocrit. intr-a V-a avea obiceiul sa mute absolut toti elevii in banci cum avea chef la fiecare ora si nu dadea pauzele doar pentru a arata cine e seful. A avut grija de asemenea sa induca frica de dumneaei si de matematica in randul elevilor. S-au plans niste parinti, s-au revoltat cativa copii dar profesoara zicea ca nu poate tine ora decat asa si "fiecare profesor e suveran la ora lui". Eu am refuzat sa ma mut fara o explicatie logica - pe care profesoara nu a putut sa mi-o dea. La rugamintea tatei, doamna director a vorbit cu profesoara despre pauza si despre mutare dar degeaba. A depus o reclamatie dar, din nou, fara rezultat.    Pe langa faptul ca eram singura care nu se muta din banca, am inceput sa ies in pauza cand se suna, lucru care a facut-o pe profesoara sa se planga la directoare ca o "sfidez" si "dau exemplu negativ". Doamna director i-a zis ca pauza e reglementata prin lege si e obligata sa o dea si nu exista nicio regula care sa ma oblige sa ma mut din banca. Avand 30 de ani la catedra si neputand admite ca i se opune cineva, obisnuita sa domine elevii, doamna profesoara a organizat un grup de parinti (multi parinti sustin comportamentul abuziv al profesorilor de genul asta) care au semnat o petitie cerand sa fiu mutata la alta scoala pentru ca "dau exemplu negativ colegilor".   Doamna director a stabilit ca nu exista motive sa fiu mutata la alta scoala si le-a spus parintilor ca nu ar fi trebuit sa dea curs reclamatiei.    Relatiile cu colegii au fost si inca sunt bune, nu au fost afectate de incidentul asta. De atunci, totusi, am o retinere mare in a acorda incredere oricui.    Din clasa a VI-a profesoara a renuntat la mutarile ridicole sub presiunea doamnei director si a reclamatiilor. Se pare ca poate sa-si tina orele si fara sa mute elevii ca pe niste pioni.    Pauzele tot nu le dadea ca era prea mult dintr-o data. A continuat sa sustina ca e lipsa de respect ca ies in pauza iar eu am continuat sa sustin ca e lipsa de respect din partea dumneaei ca nu da pauzele elevilor."

Directoarea institutiei de invatamant spune ca este de acord in anumite privinte cu Anna, dar ca fata ar trebui uneori sa se mai tempereze. "Are o anumita educatie si este desteapta, cu initiativa. Lucrurile nu sunt in alb si negru. Sunt si lucruri care pot fi reglate, dar nu tot ce crede cineva, este si adevarul absolut. Sunt pentru libertatea de exprimare a oricaui om. Personal cred ca a dus lucrurile putin cam departe. Noi putem sa aratam ca lucrurile nu stau chiar asa. Anna nu accepta si alte puncte de vedere si nu accepta usor pe altcineva. De exemplu, are o neintelegere constanta cu profesoara de matematica. Are un anumit mod de a privi lucrurile. Toata actiunile noastre par iesite din context si nu se poate ca tot ce facem noi aici sa nu fie bun. Nu pot aprecia la ea absolut toate punctele de vedere. I-am spus sa priveasca lucrurile si din alt unghi, dar nu vrea. Ne-a criticat targul de Craciun, care a fost un eveniment caritabil. A fost un adevarat spectacol si multi au avut ce sa invete din asta. Este impotriva icoanelor, dar noi suntem un popor ortodox si noi credem in Dumnezeu. E drept, doar credinta, fara invatatura nu iti aduce o nota mare", spune directoarea liceului, noteaza cei de la adevarul.ro

 

Clipul zilei pe STIRILEKANALD.RO:
Te-ar putea interesa si