Kim Jong Un s-a exprimat în timpul unei reuniuni a Partidului Muncitorilor, consacrată joi impactului virusului, în timp ce ţara şi-a închis graniţele şi a plasat mii de persoane în izolare de şase luni.                 

"Am prevenit minuţios pătrunderea acestui virus malign" şi "am menţinut o situaţie anti-epidemică stabilă în ciuda crizei sanitare mondiale", a declarat el, potrivit agenţiei. 

Este vorba despre "un succes strălucit obţinut datorită managementului de prevenire al Comitetului central al partidului şi a unui spirit de voluntariat de care au dat dovadă toţi cei care, la unison, respectă ordinele Comitetului central de partid", a afirmat el.

Citeste si: SUA au înregistrat peste 53.000 de infectări cu coronavirus în 24 de ore, nivel record de la începutul pandemiei

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Șoc total în familia Raisei, fata găsită moartă în Dolj! Chiar el e principalul suspect- wowbiz.ro

Totuşi, naţiunea trebuie să "rămână în alertă maximă, în special având în vedere noile focare apărute în "ţările vecine”, a avertizat el.    

"El a repetat de mai multe ori că o ridicare grăbită a măsurilor anti-epidemice ar determina o criză inimaginabilă şi ireparabilă", notează KCNA.

Phenianul nu a raportat niciun caz de Covid-19, o versiune pe care experţii nu o cred în condiţiile în care virusul apărut în China vecină s-a răspândit pe toate continentele.

Citeste si: Foarte important pentru toți românii care au un card bancar. Anunțul oficial

Coreea de Nord a luat totuşi măsuri drastice, ănchizând frontierele şi impunând o izolare pentru mii de persoane. 

Un expert al ONU a avertizat luna trecută cu privire la creşterea insecurităţii alimentare ca urmare a închiderii frontierelor.

Mai mult de 40% din populţie a fost deja considerată nesigură în privinţa hranei înainte de criza de coronavirus, cu numeroase cazuri de malnutriţie. 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si