Liderul nord-coreean Kim Jong Un susţine că lupta contra Covid-19 a fost un "succes strălucit"

Liderul nord-coreean Kim Jong Un s-a arătat mulţumit de "succesul strălucit" obţinut de ţara sa în lupta contra Covid-19 dar a avertizat că ridicarea grăbită a măsurilor ar putea determina o criză "inimaginabilă", a transmis vineri agenţia oficială KCNA, citată de AFP.

Author: K.B. vineri 03 iulie 2020 , 10:04

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Kim Jong Un s-a exprimat în timpul unei reuniuni a Partidului Muncitorilor, consacrată joi impactului virusului, în timp ce ţara şi-a închis graniţele şi a plasat mii de persoane în izolare de şase luni.                 

"Am prevenit minuţios pătrunderea acestui virus malign" şi "am menţinut o situaţie anti-epidemică stabilă în ciuda crizei sanitare mondiale", a declarat el, potrivit agenţiei. 

Este vorba despre "un succes strălucit obţinut datorită managementului de prevenire al Comitetului central al partidului şi a unui spirit de voluntariat de care au dat dovadă toţi cei care, la unison, respectă ordinele Comitetului central de partid", a afirmat el.

Citeste si: SUA au înregistrat peste 53.000 de infectări cu coronavirus în 24 de ore, nivel record de la începutul pandemiei

Totuşi, naţiunea trebuie să "rămână în alertă maximă, în special având în vedere noile focare apărute în "ţările vecine”, a avertizat el.    

"El a repetat de mai multe ori că o ridicare grăbită a măsurilor anti-epidemice ar determina o criză inimaginabilă şi ireparabilă", notează KCNA.

Phenianul nu a raportat niciun caz de Covid-19, o versiune pe care experţii nu o cred în condiţiile în care virusul apărut în China vecină s-a răspândit pe toate continentele.

Citeste si: Foarte important pentru toți românii care au un card bancar. Anunțul oficial

Coreea de Nord a luat totuşi măsuri drastice, ănchizând frontierele şi impunând o izolare pentru mii de persoane. 

Un expert al ONU a avertizat luna trecută cu privire la creşterea insecurităţii alimentare ca urmare a închiderii frontierelor.

Mai mult de 40% din populţie a fost deja considerată nesigură în privinţa hranei înainte de criza de coronavirus, cu numeroase cazuri de malnutriţie. 


Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si