Declarații Klaus Iohannis

„Tema discuției a fost începerea anului școlar. S-au luat câteva decizii:

Pe 14 septembrie începe noul an școlar preuniversitar.

Majoritatea elevilor vor merge fizic la școală.

În fiecare școală au fost elaborate trei scenarii, în funcție de numărul de bolnavi

Aceste trei scenarii sunt scenariul verde, în localitate e mai puțin de o persoană în medie în ultimele 14 zile detectată cu covid.

Scenariul doi, galben, între 1 și 3 persoane detectate în medie zilnică, și scenariul trei, peste 3 bolnavi noi în medie în localitatea respectivă.

Citeste si: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei- catena.ro

Citeste si: Patrick, atac dur la adresa lui Giuly: "Aruncă bomba și după fuge, normal că iau foc". Robert nu a mai suportat și a intervenit- wowbiz.ro

Felul în care va funcționa fiecare unitate școlară va fi decis local, decizia se descentralizează la nivel de județ.

Pentru fiecare școală în parte, comandamentul județean pentru situații de urgență va lua decizia dacă se merge pe scenariul verde- toți elevii merg la școală- sau scenariul 3, roșu, când nimeni nu merge la școală, sau de risc mediu, scenariul 3, o parte din activități se țin în școală, o parte în online.”

Klaus Iohannis, anunț despre noul an școlar

Conferința de presă de la ora 18.00 vine imediat după terminarea ședinței convocate de Klaus Iohannis cu premierul și aproape jumătate dintre miniștrii cabinetului Orban pe tema începerii noului an școlar. Este de așteptat ca președintele Iohannis să prezinte scenariul cel mai probabil în care se va desfășura școala în condițiile agravării pandemiei de coronavirus.

Ședința de la Cotroceni  va începe la ora 15.00, potrivit Administrației prezidențiale. La întâlnirea cu șeful statului vor participa prim-ministrul Ludovic Orban, vicepremierul Raluca Turcan, ministrul Educaţiei şi Cercetării, Monica Anisie, ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, ministrul Justiţiei, ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgentă, Raed Arafat și alți miniștri.

Citeste si: Cum se va desfășura școala, la toamnă?

Anul școlar nu va începe în condiții normale

Într-o declarație recentă, Klaus Iohannis a declarat că anul școlar 2020-2021 nu se va ține în condiții normale, având în vedere contextul epidemiologic din România.

Școala sigur nu va începe în condiții normale, pentru că pandemia nu va dispărea până în septembrie. Ar fi foarte complicat să avem numai școală online. i atunci ne îndreptăm spre un scenariu mixt, unde probabil, în funcție de condițiile locale vom avea mai multă școală online sau cu prezență fizică sau un sistem mixt. Măsurile pe care le vom lua sunt gândite în primul rând pentru siguranța copiilor, a profesorilor”, declara președintele.

Citeste si: Anunțul meteorologilor. Se anunță precipitaţii care pot ajunge până la 40 de litri pe metru pătrat

Citeste si: Patrick crede că Roberta nu îl place pe Sebastian! Ce spune concurenta despre această situație: „Eu nu stau cu nimeni niciodată doar de dragul de a sta într-o relație.”- kfetele.ro

Citeste si: "Aștept cu nerăbdare". Florin Piersic, noi declarații despre starea sa de sănătate. Dorinţa arzătoare a maestrului- radioimpuls.ro

Și premierul Ludovic Orban a declarat luni că  școala va începe în septembrie  dar vor exista condiții speciale pentru desfășurarea noului an școlar. Potrivit acestuia, modul de desfășurare este discutat cu reprezentanții Guvernului și cu specialiștii din educație.

Citeste si:   Donald Trump, după exploziile din Beirut: "Seamănă cu un atentat teribil"

Protestul elevilor din fața Guvernului

În urmă cu două zile, a avut loc un protest în faţa Guvernului al reprezentanţilor elevilor. Mai sunt doar câteva săptămâni până la redeschiderea şcolilor și elevii cer autorităţilor să prezinte un plan concret privind anul şcolar 2020-2021.

Citeste si:   Sancțiunea imensă primită de șeful de tren filmat fără mască de protecţie

Elevii sunt nemulțumiți că, deși mai este o lună până la noul an școlar, nu este prezentat un plan clar. Mai multe asociații de elevi din țară vor trimite la București colete cu revendicările lor. Sabina Spătariu, președintele Asociației Elevilor Constanța, a declarat zilele trecute că elevii nu au fost consultați suficient.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si