Klaus Iohannis: „Este clar că dependența UE de gazul rusesc trebuie terminată”

Președintele Klaus Iohannis a avut astăzi o întâlnire cu președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen. Cei doi au discutat pe tema războiului dintre Rusia și Ucraina, dar și despre demersurile de a crește securitatea energetică a Uniunii Europene.

Author: Laura Macovei joi 03 martie 2022 , 12:06

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Am fost informat de doamna Ursula von der Leyen despre securitatea energiei la nivel european.

E un obiectiv pentru noi toți. Aceste aspecte legate de energie sunt extrem de importante și am discutat pe larg cu doamna președinte”, a transmis Iohannis. 

Dependența de gazul rusesc trebuie terminată

Șeful statului a precizat că dependența de gazul rusesc trebuie terminată, iar România trebuie să recurgă la alte soluții.

Citeste si: Klaus Iohannis, după şedinţa CSAT: Există deja un învingător, poporul ucrainean. Ce măsuri a anunțat președintele

„Da, avem nevoie de o abordare pe termen lung: e clar că dependența de gazul rusesc trebuie terminată.

Să insistăm pe surse energetice alternative. Pentru România este clar: trebuie să trecem la investițiile regenerabile și sectorul nuclear civil ”, a spus Klaus Iohannis.

Ursula von der Leyen, cuvinte de laudă pentru români

Președinta Comisiei Europene a lăudat gestul românilor care s-au implicat în a ajuta refugiații ucarineni sosiți în număr mare în țara noastră.

Citeste si: Prețul la gaze se va dubla. Amenințarea venită din partea Rusiei, Dmitri Medvedev: „2.000 de euro per mia de metri cubi”

„România a oferit adăpost și alimente pentru 55.000 de persoane. România a oferit un exemplu înduioșător pentru întreaga lume. Când a început războiul, România a ajutat toți refugiații de la Vama Siret, oferindu-le pături, apă, alimente.

România, ajutor și pentru Republica Moldova

„Oamenii și-au deschis ușile propriilor case pentru refugiați. S-au organizat prin mediile de socializare, misiuni pentru strângere de fonduri.

Citeste si: Zeci de ucrainence cu copii mici au ajuns în România cu ,,autocarul speranței”. Refugiații au petrecut 50 de ore la graniță

România nu doar îi primește în casele sale pe refugiați, dar ajută și Republica Moldova și asigură generatoare de electricitate deosebit de importante pentru această țară”, a declarat Ursula von der Leyen, în cadrul întâlnirii de la Palatul Cotroceni.


Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si