Premierul Nicolae Ciucă a discutat cu Ursula von der Leyen despre implicarea României în gestionarea fluxului de refugiați ucraineni

Prim-ministrul Nicolae Ciucă s-a întâlnit miercuri cu președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, și au discutat pe tema situației din Ucraina și a refugiaților.

Author: Madalina Grigore joi 03 martie 2022 , 10:33

nicolae ciucă ursula von der Leyen

Premierul României a discutat cu președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, despre situația refugiaților ucraineni.

 

[Sursa foto: Facebook- Nicolae Ionel Ciucă]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Premierul Nicolae Ciucă a vorbit despre implicarea României în ceea ce privește refugiații, despre interesul pentru accesul la instrumentele europene destinate acestora și continuarea acordării sprijinului din partea Comisiei Europene şi a partenerilor europeni pentru Republica Moldova.

Citeste si: Când se încheie războiul dintre Rusia și Ucraina?! Pentagonul a anunțat că acest conflict nu se termină curând

„Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă s-a întâlnit, miercuri seara, cu Preşedinta Comisiei Europene, doamna Ursula von der Leyen, pentru a discuta despre situaţia de securitate în Ucraina şi gestionarea fluxului de refugiaţi din această ţară. Vizita la Bucureşti a Preşedintei Comisiei confirmă solidaritatea şi dorinţa Comisiei Europene de a susţine eforturile Romaniei.

Premierul a prezentat perspectiva asupra situaţiei din Ucraina  şi impactul umanitar al acesteia, condamnând agresiunea  militară neprovocată, nejustificata şi ilegală a Rusiei asupra statului suveran vecin”, a anunțat Guvernul.

Implicarea României în gestionarea refugiaților ucraineni

Premierul Nicolae Ciucă a evidenţiat acţiunea  Guvernului României alături de partenerii instituţionali şi non-guvernamentali în ceea ce privește gestionarea refugiaților ucraineni.

Nicolae Ciucă a evidențiat interesul pentru accesul la instrumentele europene destinate refugiaților.

Citeste si: VIDEO| Ziua 8 de război: negocierile vor fi reluate astăzi. Explozii puternice la Kiev

Șeful Executivului a amintit importanța necesității în continuarea acordării sprijinului Comisiei Europene și al partenerilor europeni pentru Republica Moldova, afectată de acțiunile din Ucraina.

Ursula von der Leyen se întâlnește joi cu Klaus Iohannis

Administrația Prezidențială anunță că Ursula von der Leyen, președinta Comisiei Europene, vine joi la București. Ursula von der Leyen   va avea o întânire cu președintele Klaus Iohannis la ora 10.00, la Palatul Cotroceni. Recent, președinta Comnisiei Europene a transmis un mesaj de apreciere pentru România, pentru modul în care țara noastră, societatea civilă, a primit refugiații din Ucraina.

Ursula von der Leyen vine joi în România pentru o întâlnire cu cu Klaus Iohannis

”Îi primim cu braţele deschise pe  ucrainenii  care trebuie să fugă de bombele lui Putin. Vreau să mulţumesc în special Poloniei, României, Slovaciei şi Ungariei”, a scris marţi pe Twitter Ursula von der Leyen. 

Citeste si: Un om de afaceri rus ar oferi o recompensă de un milion de dolari celui care-l prinde pe Vladimir Putin ”viu sau mort”

Ursula von d er Leyen a propus propune activarea mecanismului de protecţie temporară pentru a oferi refugiaţilor un statut sigur şi acces la şcoli, îngrijire medicală şi muncă.

Ce a declarat Ursula von der Leyen în plenul Parlamentului European

„Acesta este momentul adevărului pentru Europa. Modul în care reacţionăm astăzi la acţiunile Rusiei va determina viitorul sistemului internaţional. Trebuie să arătăm puterea care stă la baza democraţiilor noastre”, a declarat Ursula von der Leyen în plenul Parlamentului European.

Lukașenko indică într-o întâlnire oficială un plan de invadare a regiunii Odessa dinspre Transnistria

Lukașenko este un aliat al președintelui rus Vladimir Putin și i-a permis lui Putin să plaseze trupe rusești la granița dintre Belarus și Ucraina înainte de invazie, aparent pentru exerciții militare comune.

Belarus este, de asemenea, gata să trimită trupe în Ucraina pentru a-i ajuta pe ruși.

„La ședința de astăzi a consiliului de securitate, Lukașenko a arătat ceea ce pare a fi o hartă reală a invaziei”, a scris marți jurnalistul bieloruș Tadeusz Giczan pe Twitter.

Citeste si: Un militar francez din forţele militare NATO s-a împușcat în timpul exercițiilor care au loc la Iaşi

 

 


Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si