Klaus Iohannis: România ar putea primi mai mulţi bani de la UE

Klaus Iohannis a anunţat că există posibilitatea ca România să primească mai mulţi bani de la Uniunea Europeană.

A.M.S., miercuri 03 iunie 2020 , 14:42

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat miercuri că este în discuţie o propunere a CE ca fondurile multianuale să fie discutate la pachet cu fonduri destinate revigorării economice, ceea ce înseamnă că Români ar beneficia de fonduri mai mari, precizând că urmează însă etapa de negociere, în 18-19 iunie, când va fi Consiliul European.

”Ne pregătim să atragem fonduri substanţiale pe care le vom folosi în beneficiul românilor”, a precizat Iohannis, după întâlnirea cu premierul Ludovic Orban.

O altă temă de discuţie: Legile justiţiei

O altă temă de discuţie au fost legile justiţiei, despre care preşedintele a spus că trebuie reparate după modificările PSD, anunţând că în următoarele săptămâni vor acea loc consultări.

Citeste si: Tutorel Toader a recunoscut: „Mi s-a cerut insistent modificarea codurilor penale”

Klaus Iohannis

”Ne-am concentrat pe două teme importante: fondurile europene şi legile justiţiei. Fonurile europene – Este în discuţie o propunere a CE pe care noi o găsim bună. Vom beneficia şi noi, România, de mai multe fonduri europene decât am avut înainte de criză în plan. Avem de-a face un proiect al Comisiei pe care îl găsim bun, însă urmează fazele de negociere. Vom investi aceşti bani în proiecte foarte importante, nu doar revigorare economică, dar vom investi în autstrăzi, în linii de cale ferată, proiecte de energie verde, vom investi bani în sistemul de sănătate, de învăţământ. Suntem decişi să ne batem cu toţii pentru a primi o sumă cât mai importantă”, a declarat preşedintele.

Citeste si: Atac dur la adresa lui Klaus Iohannis: „A luat măsurile ca și cum n-ar avea copii”

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si