Klaus Iohannis a promulgat legea care aprobă OUG ce oferă sprijin pentru angajatori şi salariaţi, în perioada pandemiei

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat vineri legea pentru aprobarea ordonanţei de urgenţă a Guvernului 120/2020 privind instituirea unor măsuri de sprijin destinate salariaţilor şi angajatorilor în contextul situaţiei epidemiologice determinate de răspândirea coronavirusului SARS-CoV-2, transmite Administraţia Prezidenţială.

Author: Georgiana Balaban vineri 12 martie 2021 , 17:55

klaus iohannis sprijin pentru angajați pe timp de pandemie
Președintele Klaus Iohannis.[Sursa foto: google]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Actul normativ are ca obiect de reglementare aprobarea ordonanţei de urgenţă a Guvemului 120/2020, prin care se acordă indemnizaţia în cuantum de 75% din salariul de bază corespunzător locului de muncă ocupat, pentru salariaţii angajatorilor a căror activitate a fost suspendată ca urmare a unei anchete epidemiologice efectuată de direcţiile de sănătate publică judeţene, respectiv

a municipiului Bucureşti, pe perioada în care activitatea acestora a fost întreruptă sau redusă, dar nu mai tarziu de 31 decembrie 2020.

Citeste si: Iohannis a promulgat legea care aprobă o OUG privind un acord între UE și România

Indemnizație pentru angajatori pe perioada pandemiei COVID-19

Astfel, salariaţii angajatorilor a căror activitate a fost suspendată din cauza epidemiei SARS-CoV-2 beneficiază de o indemnizaţie prevăzută de lege, calculată raportat la perioada în care respectiva activitate a fost suspendată.

Citeste si: Klaus Iohannis a semnat azi decretele. Veste neașteptată despre ambasadorii George Maior și Emil Hurezeanu

klaus iohannis sprijin pentru angajați pe timp de pandemie
Klaus Iohannis, președintele României.[Sursa foto: google]

Citeste si: Klaus Iohannis conduce vineri ședința CSAT. Ce subiecte sunt discutate

Ordonanţa de urgenţă a fost emisă în perioada Guvernului Orban, în luna iulie a anului trecut, Senatul a adoptat proiectul de lege pentru aprobarea acestei OUG pe 2 septembrie 2020, în calitate de prim for sesizat, iar Camera a adoptat iniţiativa legislativă, decizional, pe 17 februarie.

Citeste si: Guvernul vrea să impună CARANTINA pentru weekendul de Paște! Restaurante închise și deplasări limitate în Italia


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si