1 din 4 | Usturoiul din China a invadat piața din România. Ce conține, de fapt, și cum este cultivat
2 din 4 | Usturoiul din China a invadat piața din România. Ce conține, de fapt, și cum este cultivat
3 din 4 | Usturoiul din China a invadat piața din România. Ce conține, de fapt, și cum este cultivat
4 din 4 | Usturoiul din China a invadat piața din România. Ce conține, de fapt, și cum este cultivat
Usturoiul din China se găsește, în ultimii ani, în aproape toate supermarketurile de la noi. Arată perfect, dar ce se ascunde în spatele cultivării lui.
Usturoiul din China. Știați că aproape 80% din usturoiul comercializat în toată lumea provine din China? Este o adevărată industrie care funcționează perfect. Dar care sunt dedesubturile ei?
Este INFORMAȚIA BOMBĂ a momentului în România. Avem imaginile ȘOC în premieră
Specialiștii atrag atenția că acest usturoi este pulverizat cu substanțe chimice pentru de a-i stopa creșterea, pentru a avea dimensiunea perfectă.
Citeste si: Ceapa roșie. Efectul neașteptat pe care îl are asupra organismului când o consumi
Usturoiul din China. Cum este cultivat usturoiul chinezesc? Mulți specialiști susțin că producătorii obișnuiesc să fertilizeze solul cu deșeuri toxice.
Pentru a distruge paraziții, cultivatorii chinezi tratează usturoiul cu o substanță foarte toxică.
Citeste si: Cartofii dulci. Ce este misterioasa legumă portocalie din supermarketuri. Cum se consumă corect
În cazuri extreme, această substanță poate provoca și moartea.
Usturoiul din China. Conform unor surse din industrie, producătorii chinezi supun usturoiul unor tratamente cu plumb, sulfiți sau cu alți compuși foarte periculoși.
Citeste si: Ardei umpluți. Rețeta rapidă și savuroasă
Sosurile de usturoi sunt răspândite în toatã lumea (mousses d’ail!) aşa cã s-au rătăcit şi pe la noi vreo două-trei variante. Iată recomandările celebrului Radu Anton Roman.
Mujdei de usturoi. Cum să îl prepari ca să fie delicios și sănătos
I. Cel mai simplu şi mai sărăcăcios: usturoi, sare, apă. Baza! La-ndemână e să cureţi o căpăţână de usturoi şi să-i baţi căţeii-n draci într-o "chisarniţă" de lemn. Potriveşti o linguriţă de sare grunjoasă şi, când totul e o pastă lipicioasă,se adaugă apă. Merge la orice, carne, mămăligă, peşte.
Citeste si: Salata de vinete. Cum se prepară corect. Secretul marilor bucătari
II. Când la pasta de bază se adaugă o lingură de oţet, o linguriţă de ulei de floarea soarelui şi o lingură de mărar tocat, se cheamă că trecem prin Oltenia.
III. Pentru că, în Transilvania dacă ajungem, lângă oarece ciolan afumat şi fiert, sigur "boreasa" va pune în piuliţa enormă de alamă, pe lângă cel puţin două căpăţâni de usturoi şi sare, şi un pahar de smântână, o lingură de oţet de mere,